Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Erfbelasting

Erfbelasting regelen bij Lint Notarissen

Erfbelasting is bekend terrein voor Lint Notarissen. Wij kunnen een waardevolle rol spelen door u efficiënt door de aangifte heen te helpen, wij begeleiden en informeren u gedurende het gehele traject. Doordat wij ons dagelijks bezig houden met erfbelastingaangiften zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden die u belastingvoordelen op kunnen leveren.

Wat moet u aan erfbelasting afstaan?

Stel u ontvangt als nabestaande een erfenis, dan dient u daar belasting over te betalen. Wel spelen er verschillende factoren mee die de hoogte van de belasting bepalen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Waarde erfenis
  • Uw relatie met de overledene
  • Vrijstelling

Over (delen van) erfenissen onder de €128.751 betaalt u 10% belasting. Over alles wat boven deze grenswaarde ligt, betaalt u 20% belasting. Er zijn vrijstellingen van belasting vastgelegd dit hangt af van de relatie die u had met de overledene Elke relatie heeft een eigen bedrag dat is vrijgesteld van erfbelasting. In 2021 liggen deze bedragen op:

Partner€671.910,-
Kind met ziekte/handicap€ 63.836,-
(Pleeg) Kind€ 21.282,-
Kleinkind€ 21.282,-
Ouder€ 50.397,-
Overig€   2.244,-

U moet altijd aangifte doen van uw erfbelasting wanneer u meer erft dan de waarde van uw vrijstelling.

Een erfenis nalaten

U kunt ook al van tevoren een notariële akte laten opstellen, daarin geeft u aan wat en aan wie u uw erfenis wilt nalaten. Dit alles kunt u door een notaris laten vaststellen in een testament. In uw testament legt u vast wat er met al uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in het testament. De executeur is degene die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de erfenis, de keuze is geheel aan uzelf wie u als executeur van uw testament aanwijst. Wilt u alles van tevoren goed geregeld hebben? Laat dan uw erfgenamen vastleggen in een testament bij Lint Notarissen.

Maak nu een afspraak op een van onze kantoren of neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Erfbelasting

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken