Tekst melding

Alle kantoren van Lint Notarissen zijn met pinksteren gesloten

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Erfbelasting

Wat is erfbelasting?

Erfbelasting is uiteraard de belasting die u betaalt over een te ontvangen erfenis. Nu zijn er velen factoren die de hoogte van de belasting bepalen.

  • Waarde erfenis
  • Uw relatie met de overledene
  • Vrijstelling

Daar erfbelasting procentueel betaald wordt, bepaalt de waarde van uw erfenis het bedrag dat u betaalt aan belasting. Over (delen van) erfenissen onder de €124.727 betaalt u 10%. Over alles wat boven deze grenswaarde ligt, betaalt u 20%.

Vrijstellingen van erfbelasting zijn vastgelegd per relatie met de overledene. Ouder, kind, grootouder, broer zus en meer. Elke relatie heeft een eigen bedrag dat is vrijgesteld van erfbelasting. In 2021 liggen deze bedragen op:

Partner€671.910,-
Kind met ziekte/handicap€ 63.836,-
(Pleeg) Kind€ 21.282,-
Kleinkind€ 21.282,-
Ouder€ 50.397,-
Overig€   2.244,-

Hoe werkt erfbelasting?

Nadat u op de hoogte bent gesteld van de erfenis, ontvangt u, of een van de andere erfgenamen, een brief van de Belastingdienst waarin wordt uitgelegd of u wel of geen aangifte hoeft te doen. Deze brief wordt verstuurd binnen 4 maanden na het overlijden van uw naaste. U moet altijd aangifte doen van uw erfbelasting wanneer u meer erft dan de waarde van uw vrijstelling.

Erfbelasting en Lint Notarissen

Lint Notarissen kan een waardevolle rol spelen bij het doen van erfbelasting aangiften. Niet alleen is dit voor ons bekend terrein en helpen wij u efficiënt door de aangifte heen. Ook kunnen wij u informeren over het aftrekken van kosten. Bijvoorbeeld met de kosten die u maakt naar aanleiding van het overlijden van uw naaste. Doordat wij ons dagelijks bezig houden met erfbelastingaangiften zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden die u belastingvoordelen op kunnen leveren.

Daarbij kunt u ook uw erfgenamen vast laten leggen in een testament bij Lint Notarissen.

Maak nu een afspraak op een van onze kantoren, leg uw erfgenamen vast, vraag advies en ondersteuning betreffende de aangifte van erfbelasting en meer.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Erfbelasting

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2021 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken