Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

blokken Huis & Hypotheek

Huis kopen

Eén van de belangrijkste beslissingen in uw leven is toch wel het kopen van een huis. Aangezien hier veel geld mee gemoeid is, is het van belang dat u goed wordt geïnformeerd en begeleid op juridisch gebied. Met de koop van een huis krijgt u te maken met verschillende risico’s en verplichtingen. Vragen als ‘wat als ik geen financiering kan krijgen’, ‘zit ik aan de koop vast als ik een koopovereenkomst teken’ en ‘wat zijn alle bijkomende kosten’ zijn veelvoorkomend. Laat u daarom vooraf goed informeren. Lint Notarissen speelt graag een belangrijke rol in de juridische zaken die geregeld moeten worden en geeft advies op maat.

Juridische zaken bij het kopen van een huis

Als u een huis gaat kopen moet deze overgedragen worden van eigenaar via een notaris. Wij regelen voor u o.a. de koop-, leverings- en hypotheekakte. De koopakte is de basis voor de uiteindelijke levering van uw huis, via de transportakte. Anders dan u misschien denkt, is er niets voorlopigs aan de koopakte. Alle reden om de koop grondig aan te pakken.

Wat kunnen wij betekenen?

Het huis van uw dromen gevonden? Gefeliciteerd! Wij helpen u graag met het juridische gedeelte. Wees goed voorbereid en kom achteraf niet voor onaangename verassingen te staan. Meer informatie over het kopen van een huis en onze begeleiding vindt u hieronder.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Voorlopige koopakte
Voorlopige koopakte

Voorlopige koopakte

Bij het kopen van een huis gelden er andere regels op het gebied van mondelinge afspraken. Deze zijn namelijk niet bindend. Voor een geldige koop heeft u als particuliere koper een schriftelijke koopovereenkomst nodig.

LintNotarissen.nl
Waar moet u op letten bij het kopen van een huis
Waar moet u op letten bij het kopen van een huis

Waar moet u op letten bij het kopen van een huis

Een huis kopen is spannend. Er komt veel bij kijken en is een grote stap in uw leven. Een goede voorbereiding is daarbij van belang.

LintNotarissen.nl
Samenlevingscontract en twee partnertestament
Samenlevingscontract en twee partnertestament

Samenlevingscontract en twee partnertestament

Indien u samen met een partner een huis aankoopt zonder dat u gehuwd of geregistreerd partner bent is het van belang het een en ander goed op papier te laten zetten.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken