Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
blokken Eenmanszaak

Eenmanszaak 

Elke dag starten er mensen een eigen bedrijf. Mensen die kansen in de markt zien en daarop in willen spelen gaan deze uitdaging aan. Bereidt u hier wel goed voor. Maak bijvoorbeeld een ondernemingsplan. U bent niet verplicht een ondernemingsplan op te stellen, maar de banken vragen meestal een ondernemingsplan voordat zij bereid zijn u te helpen bij de financiering van uw onderneming. 

Wat houdt een eenmanszaak in? 

Bij een eenmanszaak bent u als enige verantwoordelijk voor het bedrijf. Hierbij bent u dan ook privé aansprakelijk voor schulden die u voor uw bedrijf heeft gemaakt. Het is vrij gemakkelijk om een eenmanszaak op te richten, waardoor dit al tijden een populaire rechtsvorm voor startende ondernemers is. Het enige wat je hoeft te doen, is de langs de kamer van koophandel te gaan en uw onderneming in te schrijven.  

Voor- en nadelen van een eenmanszaak 

Een eenmanszaak heeft natuurlijk voor- en nadelen. Een voordeel is dat het snel en eenvoudig op te richten is. Ook heeft u bij een eenmanszaak in veel gevallen recht op belastingvoordeel. Een groot nadeel is wel dat u met uw privévermogen aansprakelijk bent. Hierdoor kan een faillissement privé grote financiële gevolgen hebben voor u.  

Waarom heb ik een notaris nodig bij het opzetten van een eenmanszaak? 

Doordat een eenmanszaak vormvrij is, hoeft u geen oprichtingsakte te laten maken. U hoeft dus niet verplicht een notaris in te schakelen, maar dit wordt echter wel aangeraden. Een notaris kan namelijk met u meedenken in welke rechtsvorm het meest geschikt voor u is. Ook kan de notaris u adviseren om bijvoorbeeld een eventueel gemeenschap van goederen om te zetten in een huwelijkse voorwaarden. De notaris denkt dus ook aan de bijzaken waar u wellicht niet aan had gedacht.  

Lint Notarissen helpt u graag bij het kiezen van de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf  

Weet u niet precies waar u moet beginnen? Dan is het verstandig om eerst de informatie op onze website te lezen. Zijn er daarna nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Lint Notarissen voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij beantwoorden graag al uw vragen en brengen u op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Oprichten eenmanszaak
Oprichten eenmanszaak

Oprichten eenmanszaak

Een eenmanszaak is vormvrij, dat betekent dat u geen oprichtingsakte hoeft te laten maken en geen statuten nodig heeft. Een eenmanszaak wordt door een persoon opgericht en gedreven en moet ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken