Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Bergambacht

Hulp bij erfbelasting in Bergambacht: Lint Notarissen helpt u! 

Bij Lint Notarissen zijn we ons ervan bewust dat de fiscale aspecten van een nalatenschap zowel ingewikkeld als emotioneel belastend kunnen zijn. Ons toegewijde team is gespecialiseerd in het bieden van professionele hulp bij erfbelasting in Bergambacht. Met een diepgaande kennis van de laatste fiscale regelgeving zorgen we ervoor dat u optimaal gebruikmaakt van alle beschikbare fiscale voordelen, waardoor we de belastingdruk op uw erfenis minimaliseren. Onze ervaren experts zorgen voor een nauwkeurige en strategisch geoptimaliseerde aangifte. 

Wat zijn de huidige erfbelasting tarieven in 2024? 

De hoogte van erfbelasting die u moet betalen, hangt af van meerdere factoren zoals de waarde van de erfenis, uw relatie met de overledene, en de toepasselijke vrijstellingen. Bij erfenissen tot €138.642 betaalt u 10% belasting, en voor hogere bedragen geldt een tarief van 20%. De vrijstellingen variëren afhankelijk van uw relatie tot de overledene: 

 • Partner: €795.156 
 • Kind met een handicap: €75.546 
 • (Pleeg)kind: €25.187 
 • (Achter)kleinkind: €25.187 
 • Ouder: €59.643 (voor beide ouders samen) 
 • Overige erfgenamen: €2.658 

Zijn er manieren om erfbelasting te verminderen of te voorkomen? 

Lint Notarissen kan u adviseren over verschillende strategieën om uw erfbelasting te verminderen of zelfs te voorkomen, waaronder: 

 • Schenkingen bij leven: Door bezittingen tijdens uw leven al over te dragen, kunt u de belastbare waarde van uw nalatenschap verminderen. 
 • Opstellen van een testament: Een goed gestructureerd testament kan helpen bij het efficiënt verdelen van uw bezittingen om belastingdruk te verlagen. 
 • Gebruik maken van vrijstellingen: Optimaal gebruikmaken van alle beschikbare vrijstellingen kan significant schelen in de te betalen erfbelasting. 

Wat gebeurt er als ik de erfbelasting niet kan betalen? 

Mocht u tegen moeilijkheden aanlopen bij het voldoen van de erfbelasting, dan biedt Lint Notarissen ondersteuning bij het verkennen van mogelijke oplossingen. Dit kan inclusief zijn: 

 • Betalingsregelingen: Het is mogelijk om met de Belastingdienst een betalingsregeling te treffen die past bij uw financiële situatie. 
 • Uitstel van betaling: U kunt onder bepaalde voorwaarden uitstel van betaling aanvragen, wat u tijd geeft om uw financiën te regelen. 
 • Verkoop van activa: Indien nodig kunnen wij adviseren over het strategisch verkopen van activa om aan uw fiscale verplichtingen te voldoen, op deze manier kan hulp bij erfbelasting veel gedoe voorkomen. 

Heeft u hulp bij erfbelasting in Bergambacht nodig? Neem contact op met Lint Notarissen 

Bent u klaar om de complexiteiten van erfbelasting effectief aan te pakken? Lint Notarissen biedt uitgebreide ondersteuning en deskundig advies. Met jarenlange ervaring en een sterke focus op persoonlijke service, staan wij klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Van het zorgvuldig plannen van uw nalatenschap tot het beheren van internationale erfbelasting, ons deskundige team zorgt voor een transparante en juridisch robuuste afhandeling van uw nalatenschap. Neem vandaag nog contact op voor deskundige hulp bij erfbelasting in Bergambacht en ervaar de professionele aanpak van Lint Notarissen. 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Hulp bij Erfbelasting | Bergambacht

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken