Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Tekst Samenlevingscontract en twee partnertestament

Samenlevingscontract en twee partnertestament

Indien u samen met een partner een huis aankoopt zonder dat u gehuwd of geregistreerd partner bent is het van belang het een en ander goed op papier te laten zetten. Twee belangrijke overeenkomsten zijn:

  • Samenlevingscontract
  • Testament

Samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een document waarin u bepaalde afspraken vastlegt over uw financiën en de inboedel. Hoe worden de huishoudelijke kosten verdeelt? Hoe verdeelt u de inboedel als u uit elkaar gaat? Wat gebeurt er met de woning als de partner komt te overlijden? Een belangrijk onderdeel van een samenlevingsovereenkomst is het verblijvingsbeding. Door middel van het verblijvingsbeding regelt u dat bij overlijden van één van de twee, de ander in het huis kan blijven wonen.

Testament

Wilt u zelf bepalen wie uw woning erft? Dan kunt u het beste een testament op laten maken als u een huis gaat kopen. Hierin kunnen namelijk afspraken gemaakt worden over de nalatenschap.

Meer informatie?

Gaat u samen een huis kopen? Laat afspraken dan goed vastleggen. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken