Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Samenlevingscontract en twee partnertestament

Samenlevingscontract en twee partnertestament

Als u samen met uw partner een huis aankoopt zonder dat u gehuwd of geregistreerd partner bent is het van belang het een en ander goed op papier te laten zetten. Twee belangrijke overeenkomsten zijn:

  • Samenlevingscontract
  • Testament

Samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een document waarin u bepaalde afspraken vastlegt over uw financiën en de inboedel. Hoe worden de huishoudelijke kosten verdeelt? Hoe verdeelt u de inboedel als u uit elkaar gaat? Wat gebeurt er met de woning als de partner komt te overlijden? Een belangrijk onderdeel van een samenlevingsovereenkomst is het verblijvingsbeding. Door middel van het verblijvingsbeding regelt u dat bij overlijden van één van de twee, de ander in het huis kan blijven wonen.

Testament

Wilt u zelf bepalen wie uw woning erft? Dan kunt u het beste een testament op laten maken als u een huis gaat kopen. Hierin kunnen namelijk afspraken gemaakt worden over de nalatenschap.

Meer informatie?

Gaat u samen een huis kopen? Laat afspraken dan goed vastleggen. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken