Tekst melding

A.s. vrijdag 20-5 en met hemelvaart 26-5 en 27-5 zijn wij gesloten!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Samenlevingscontract en twee partnertestament

Samenlevingscontract en twee partnertestament

Als u samen met uw partner een huis aankoopt zonder dat u gehuwd of geregistreerd partner bent is het van belang het een en ander goed op papier te laten zetten. Twee belangrijke overeenkomsten zijn:

  • Samenlevingscontract
  • Testament

Samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een document waarin u bepaalde afspraken vastlegt over uw financiën en de inboedel. Hoe worden de huishoudelijke kosten verdeelt? Hoe verdeelt u de inboedel als u uit elkaar gaat? Wat gebeurt er met de woning als de partner komt te overlijden? Een belangrijk onderdeel van een samenlevingsovereenkomst is het verblijvingsbeding. Door middel van het verblijvingsbeding regelt u dat bij overlijden van één van de twee, de ander in het huis kan blijven wonen.

Testament

Wilt u zelf bepalen wie uw woning erft? Dan kunt u het beste een testament op laten maken als u een huis gaat kopen. Hierin kunnen namelijk afspraken gemaakt worden over de nalatenschap.

Meer informatie?

Gaat u samen een huis kopen? Laat afspraken dan goed vastleggen. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2022 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken