Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Hulp bij erfbelasting

Erfbelasting deskundig geregeld bij Lint Notarissen  

Bij Lint Notarissen begrijpen we dat het omgaan met de fiscale aspecten van een nalatenschap complex en emotioneel belastend kan zijn. Daarom hebben we ons toegewijd aan het bieden van deskundige begeleiding door het hele aangifteproces. Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van erfbelasting, zijn we uitstekend gepositioneerd om u te adviseren over de meest effectieve manieren om uw fiscale lasten te minimaliseren. Onze specialisten zijn voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wijzigingen in de wetgeving, zodat we u kunnen voorzien van up-to-date advies. Het benutten van alle beschikbare fiscale voordelen is onze prioriteit, zodat u zeker weet dat uw erfbelastingaangifte niet alleen correct, maar ook zo voordelig mogelijk wordt afgehandeld. 

Hoe werkt erfbelasting?  

Als u een erfenis ontvangt, is het helaas wettelijk verplicht hiervan af te dragen. Er zijn echter verschillende factoren die beïnvloeden hoeveel belasting u moet afdragen. Deze omvatten de waarde van de erfenis, uw relatie tot de overledene, en de geldende vrijstellingen. Voor erfenissen tot €128.751 betaalt u 10% belasting. Bedragen daarboven worden belast met 20%. Afhankelijk van uw relatie met de overledene, zijn er verschillende vrijstellingen rondom erfbelasting van toepassing. Deze vrijstellingen zijn als volgt:  

  • Partner: €671.910  
  • Kind met een ziekte of handicap: €63.836  
  • (Pleeg)kind: €21.282  
  • Kleinkind: €21.282  
  • Ouder: €50.397  
  • Overige erfgenamen: €2.244  

Het nalaten van een erfenis  

Het nalaten van een erfenis is een belangrijke manier om uw nalatenschap te beheren en te zorgen dat uw bezittingen naar de juiste personen gaan. Bij Lint Notarissen helpen we u graag met het opstellen van een testament dat precies weerspiegelt hoe u wilt dat uw erfenis wordt verdeeld. Een notariële akte zorgt voor wettelijke zekerheid en helderheid over uw laatste wensen. Het benoemen van een executeur in uw testament zorgt ervoor dat iemand die u vertrouwt de verantwoordelijkheid neemt voor de afwikkeling van uw nalatenschap. Dit is een cruciale stap in het nalatenschapsproces, omdat het helpt eventuele conflicten tussen erfgenamen te voorkomen en zorgt voor een soepele overdracht van uw bezittingen. Uw keuzes zijn essentieel voor het creëren van een nalatenschap die uw waarden en wensen respecteert en de juiste hoeveelheid erfbelasting afdragen. 

Waarom een testament belangrijk is  

Een testament opstellen bij Lint Notarissen biedt meerdere voordelen:  

  • Het zorgt voor duidelijkheid over de verdeling van uw bezittingen.  
  • U kunt zelf bepalen wie uw erfgenamen zijn.  
  • U kiest zelf wie verantwoordelijk is voor de afhandeling van uw erfenis.  
  • Een testament kan bijdragen aan fiscale voordelen door slimme planning.  

Lint Notarissen staat voor u klaar om u te helpen bij alle aspecten van erfbelasting en het plannen van uw nalatenschap. Bent u geïnteresseerd in meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team is er om u te ondersteunen in het efficiënt regelen van uw nalatenschap. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Hulp bij erfbelasting

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken