Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Hulp bij Erfbelasting

Hulp bij Erfbelasting geregeld door Lint Notarissen  

Bij Lint Notarissen begrijpen we dat het omgaan met de fiscale aspecten van een nalatenschap complex en emotioneel belastend kan zijn. Daarom hebben we ons toegewijd aan het bieden van deskundige begeleiding door het hele aangifteproces. Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van hulp bij erfbelasting, zijn we uitstekend gepositioneerd om u te adviseren over de meest effectieve manieren om uw fiscale lasten te minimaliseren. Onze specialisten zijn voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wijzigingen in de wetgeving, zodat we u kunnen voorzien van up-to-date advies. Het benutten van alle beschikbare fiscale voordelen is onze prioriteit, zodat u zeker weet dat uw aangifte niet alleen correct, maar ook zo voordelig mogelijk wordt afgehandeld. 

Wat zijn de erfbelastingtarieven anno 2024?  

Als u een erfenis ontvangt, is het helaas wettelijk verplicht hiervan af te dragen. Er zijn echter verschillende factoren die beïnvloeden hoeveel belasting u moet afdragen. Deze omvatten de waarde van de erfenis, uw relatie tot de overledene, en de geldende vrijstellingen. Voor erfenissen tot €138.642 betaalt u 10% belasting. Bedragen daarboven worden belast met 20%. Afhankelijk van uw relatie met de overledene, zijn er verschillende vrijstellingen rondom erfbelasting van toepassing. Deze vrijstellingen zijn als volgt:  

  • Partner: €795.156  
  • Kind met een ziekte of handicap: €75.546 
  • (Pleeg)kind: €25.187 
  • (Achter)kleinkind: €25.187  
  • Ouder: €59.643 (Inden het om beide ouders gaat dan samen €59.643) 
  • Overige erfgenamen: €2.658 

Of het nu om een groot of een iets minder groot bedrag gaat is het daarom verstandig om hulp bij erfbelasting in te schakelen. 

Hoe regel ik mijn nalatenschap? 

Een erfenis nalaten is cruciaal om te zorgen dat uw bezittingen naar de gewenste erfgenamen gaan. Bij Lint Notarissen ondersteunen we u bij het opstellen van een testament dat nauwkeurig uw verdelingswensen uitdrukt. Een notariële akte biedt juridische zekerheid en helderheid over uw laatste wensen. Door een executeur te benoemen in uw testament, wijst u een vertrouwde persoon aan om uw nalatenschap af te wikkelen. Deze stap voorkomt mogelijke conflicten tussen erfgenamen en garandeert een vlotte overdracht van uw eigendommen. Uw beslissingen zijn essentieel om een nalatenschap te creëren die uw persoonlijke waarden en wensen respecteert en die zorgt voor een correcte afdracht van erfbelasting. 

Hulp bij Erfbelasting nodig? Neem contact op! 

Het opstellen van een testament bij Lint Notarissen brengt verschillende voordelen met zich mee die essentieel zijn. 

  • Duidelijkheid: Een testament biedt helderheid over hoe uw bezittingen verdeeld worden. 
  • Zelfbeschikking: U beslist zelf wie uw erfgenamen zijn en vermijdt zo ongewenste claims. 
  • Eigen keuze voor executeur: U kiest wie de verantwoordelijkheid draagt voor de afhandeling van uw nalatenschap, wat zorgt voor een soepele uitvoering van uw laatste wensen. 
  • Fiscale voordelen: Door een testament op te stellen kunt u gebruikmaken van strategische fiscale voordelen, waardoor de erfbelasting die uw erfgenamen betalen mogelijk vermindert.

Bij Lint Notarissen zijn we toegewijd om u te ondersteunen met hulp bij erfbelasting en het plannen van uw nalatenschap. Of u nu meer informatie wenst of een afspraak wilt maken, ons team staat klaar om u te helpen uw nalatenschap efficiënt te regelen. Neem gerust contact met ons op voor ondersteuning op maat. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Hulp bij Erfbelasting

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken