Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

blokken Maatschap vof en cv

Maatschap VOF & CV

Bij deze samenwerkingsvormen is het nodig om een aantal belangrijke zaken vast te leggen. Doet u dat niet, dan ontstaan er onduidelijkheden waar u misschien niet uit kunt komen zonder Notaris. Lint Notarissen helpt u graag bij het vastleggen van deze regels. Wilt u weten op welke manier u uw maatschapsovereenkomst of vennootschap juridisch waterdicht maakt? Of heeft u na het lezen van de informatie op onze website behoefte aan meer informatie en een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Maatschap
Maatschap

Maatschap

De maatschap is een samenwerkingsvorm tussen twee of meer personen (maten). Zij brengen arbeid, geld en/of goederen in. Met die gezamenlijke inbreng streven zij een doel na. Bekend zijn maatschappen van artsen, advocaten, notarissen en accountants. Ook in de agrarische sector komt deze rechtsvorm vaak voor.

LintNotarissen.nl
Vennootschap onder firma
Vennootschap onder firma

Vennootschap onder firma

Een V.O.F. (vennootschap onder firma) is een openbare maatschap die een bedrijf uitoefent. Net als bij een maatschap, worden onderlinge afspraken tussen de oprichters in een maatschapscontract of vennootschapscontract vastgelegd.

LintNotarissen.nl
Commanditaire vennootschap
Commanditaire vennootschap

Commanditaire vennootschap

Een C.V. (commanditaire vennootschap) is afgeleid van de V.O.F.. Bij een C.V. zijn er twee soorten firmanten: de beherende vennoten (deze is persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor vennootschapsschulden) en de commanditaire vennoten (is niet aansprakelijk, ook wel stille vennoot genoemd).

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken