Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

27 november 2023

LintNotarissen.nl

Herkent u dit?

Het leven loopt zoals het loopt. 

Je gaat samenwonen, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap aan. Er wordt een woning gekocht. Er worden kinderen geboren. Je kinderen worden volwassen. Je creëert vermogen. Je gaat met pensioen. Daarna volgen hopelijk nog vele goede en gezonde jaren. Dat laatste is helaas niet voor iedereen weggelegd, want één op de vijf mensen wordt dement. 

Wat sowieso zeker is dat een leven eindig is. Uiteindelijk krijgen we allemaal te maken met overlijden. In welke levensfase je ook mag bevinden, het is altijd verstandig om een notaris in te schakelen om voor jou belangrijke zaken vast te leggen. 

Wanneer je je leven gaat delen met iemand denk dan onder meer aan: een samenlevingscontract, huwelijks- of geregistreerd partnerschapsvoorwaarden. Ook een testament kan nuttig zijn.    

Bij het ontstaan van een gezin met kinderen is het goed om na te denken over:  het benoemen van voogdij en bewindvoerder, het opstellen van een testament etc.

Bij vorming van een vermogen kan de notaris je helpen met: vermogensplanning; bijvoorbeeld een anti-fiscale testament/schenkingen en regelingen inzake vermogensoverheveling naar kinderen.

In geval van mogelijke dementie: denk aan het opstellen van een levenstestament; regelingen in het kader van de WLZ etc.  

Bij overlijden: een door de notaris opgestelde testament geeft zekerheid en rust.

Veel cliënten bekennen dat zij al jaren tegen elkaar zeggen: ‘we moeten dat echt dat nog een keer regelen bij de notaris’, maar daar niet toe komen. Is de drempel te hoog? Dat lijkt me niet, we leven immers niet meer in de jaren 50.  Het notariaat is echt laagdrempelig geworden. Het kostenaspect? De kosten vallen doorgaans mee. Of is het gemakzucht dat ervoor zorgt dat je dit soort dingen uitstelt?

Herkent u dit? Kom dan in actie en maak een afspraak. Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar?  

Dit is mijn laatste column in 2023. Ik wens u alvast fijne feestdagen en een goed begin van 2024,

Eén goed voornemen heeft u nu al ………… 
 

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken