Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Tekst Een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering

Voor de meeste geldverstrekkers is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht. Wel is het wellicht verstandig om er één af te sluiten. Deze verzekering keert namelijk een bedrag uit wanneer u of uw partner komt te overlijden. Met dit uitgekeerde bedrag kan de hypotheek (of een deel) worden afgelost. Hiermee voorkomt u dat de achterblijvende partner het huis moet verkopen in het geval deze de hypotheeklasten niet meer kan betalen.

Voordelen op een rij

  • Aflossing van de hypotheek (of een deel hiervan)
  • Lagere of geen lasten
  • Achterblijvende partner kan blijven wonen

Soorten verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekeringen kunnen variëren van looptijd, soort uitkering en uitkeringsmoment. Daarnaast kunt u kiezen voor een annuïtair of lineair dalende of een gelijkblijvende verzekering. Als de verzekerde binnen de afgesproken duur komt te overlijden, dan keert de verzekeraar uit aan de begunstigde.

Overlijdensrisicoverzekering en belasting

Als de verzekering bij overlijden tot uitkering komt moet hier in principe belasting over worden betaalt. Echter kunt u dit voorkomen door de verzekering te splitsen. U bent verzekerde terwijl uw partner de verzekeringnemer is en andersom. Hierbij betalen jullie elkaars premie waardoor er geen sprake is van schenking.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken