Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Blokken Vereniging en Stichting

Vereniging & Stichting

Er worden bijna dagelijks verenigingen en stichtingen opgericht. Dit kan zijn op het gebied van cultuur, sport, gezondheid, goede doelen en meer. Om een vereniging of stichting op te starten, moet u aan verschillende eisen en regels voldoen. Lint Notarissen brengt u hier graag van op de hoogte. Ook moet er een notariële akte op gemaakt worden. Wij stellen deze graag op de juiste manier voor u op.

Bekijk onderstaand de informatie over zowel het starten van een vereniging of stichting. Heeft u hierna behoefte aan meer informatie of een persoonlijk gesprek, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Oprichten vereniging
Oprichten vereniging

Oprichten vereniging

Een vereniging is een samenwerkingsvorm tussen twee of meer personen. Dit zijn leden van de vereniging en hebben een gezamenlijk doel. In de statuten staan de regels van de verenging. De uitvoeringsregels zijn meestal vastgelegd in een huishoudelijk regelement.

LintNotarissen.nl
Oprichten stichting
Oprichten stichting

Oprichten stichting

U kunt een stichting oprichten wanneer u een bepaald doel wilt realiseren, met behulp van een vermogen. Een stichting wordt vertegenwoordigd door de aangewezen bestuurders. Deze bestuurders zijn ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

LintNotarissen.nl
Verschillen vereniging en stichting
Verschillen vereniging en stichting

Verschillen vereniging en stichting

Lees hier over de tien verschillen

LintNotarissen.nl
Publicatieplicht ANBI's
Publicatieplicht ANBI's

Publicatieplicht ANBI's

De regelgeving over algemeen nut beogende instellingen (ANBI) – bijvoorbeeld goede doelen – is sinds de invoering daarvan vrijwel continu in beweging.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken