Tekst melding

A.s. vrijdag 20-5 en met hemelvaart 26-5 en 27-5 zijn wij gesloten!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Voordat u een woning gaat kopen is het wellicht verstandig om een bezoekje aan een hypotheekadviseur te brengen. Hij of zij kan u vertellen wat u maximaal kunt lenen. Het maximaal te lenen bedrag wordt o.a. gebaseerd op uw huidige inkomen, eventueel uw toekomstige inkomen en uw huidige woonsituatie. Heeft u spaargeld? Is het verstandig om dit in te leggen? Eerst uw huidige woning verkopen? Wat te doen met de eventuele overwaarde? Een hypotheekadviseur kan u voorzien van advies.

De starterslening

Koopt u voor het eerst een woning? Kunt u niet genoeg lenen bij de bank? Dan kan de starterslening wellicht uitkomst bieden. Met de starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van de aan te kopen woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Helaas biedt niet iedere gemeente een starterlening. Controleer vooraf of uw gemeente u hierin kan voorzien.

Nationale Hypotheekgarantie

Banken zijn dol op zekerheid en dus zeker op NHG. Met Nationale Hypotheekgarantie is namelijk de lening afgedekt. Wanneer u een restschuld overhoudt na verkoop van de woning wordt deze, onder bepaalde voorwaarden, door NHG terugbetaald aan de bank. Naast zekerheid voor u en de bank kan dit u rentevoordeel opleveren. Hoeveel dit is verschild per bank.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2022 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken