Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Voordat u een woning gaat kopen is het wellicht verstandig om een bezoekje aan een hypotheekadviseur te brengen. Hij of zij kan u vertellen wat u maximaal kunt lenen. Het maximaal te lenen bedrag wordt o.a. gebaseerd op uw huidige inkomen, eventueel uw toekomstige inkomen en uw huidige woonsituatie. Heeft u spaargeld? Is het verstandig om dit in te leggen? Eerst uw huidige woning verkopen? Wat te doen met de eventuele overwaarde? Een hypotheekadviseur kan u voorzien van advies.

De starterslening

Koopt u voor het eerst een woning? Kunt u niet genoeg lenen bij de bank? Dan kan de starterslening wellicht uitkomst bieden. Met de starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van de aan te kopen woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Helaas biedt niet iedere gemeente een starterlening. Controleer vooraf of uw gemeente u hierin kan voorzien.

Nationale Hypotheekgarantie

Banken zijn dol op zekerheid en dus zeker op NHG. Met Nationale Hypotheekgarantie is namelijk de lening afgedekt. Wanneer u een restschuld overhoudt na verkoop van de woning wordt deze, onder bepaalde voorwaarden, door NHG terugbetaald aan de bank. Naast zekerheid voor u en de bank kan dit u rentevoordeel opleveren. Hoeveel dit is verschild per bank.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken