Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Tekst Maatwerk

Maatwerk

Als notaris werken wij onafhankelijk en onpartijdig. Dit betekent dat wij naar zowel de belangen van de verkoper als naar die van de koper kijken. Naast het bewaken van het financiële gedeelte van de overdracht zorgen wij voor de transportakte. Afhankelijk van uw situatie kan er een leveringsakte (transportakte) op maat worden gemaakt. Bent u een eenoudergezin? Is de verkoper gescheiden? Of is er een andere reden waardoor de juridische positie complexer is dan standaard? Dan voeren wij aanvullende werkzaamheden uit. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het opmaken van een verklaring van erfrecht
  • Het regelen van de volmacht
  • Het maken van een testament
  • Het opstellen van een samenlevingscontract

Ook wanneer er opvallende zaken naar voren komen in de openbare registers kan maatwerk noodzakelijk zijn. Is de verkoper failliet verklaart? Heeft u te maken met een mede erfgenaam die minderjarig is? Wij weten wat te doen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Wilt u weten welke werkzaamheden in uw situatie nodig zijn?  Vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen snel contact met u op. Graag nemen wij u bij de hand en regelen de juridische zaken bij het aankopen van uw droomwoning.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken