Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Lekkerkerk

Hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk: Lint Notarissen is uw partner 

Bij Lint Notarissen realiseren we ons dat de fiscale afhandeling van een nalatenschap zowel complex als emotioneel kan zijn. Ons team is gespecialiseerd in het bieden van deskundige hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk. Met diepgaande kennis en continue updates over fiscale regelgeving, zorgen we ervoor dat u profiteert van alle mogelijke fiscale voordelen, waardoor de belastingdruk op uw erfenis zo laag mogelijk blijft. Onze experts zorgen dat uw aangifte niet alleen nauwkeurig is, maar ook optimaal benut wordt. 

Wat zijn de huidige tarieven voor erfbelasting in 2024? 

Bij het ontvangen van een erfenis bent u wettelijk verplicht hierover belasting af te dragen. De hoogte van deze belasting hangt af van de waarde van de erfenis, uw relatie met de overledene, en de van toepassing zijnde vrijstellingen. Voor erfenissen tot €138.642 is het belastingtarief 10%. Voor hogere bedragen geldt een tarief van 20%. Er zijn verschillende vrijstellingen beschikbaar die afhankelijk zijn van uw relatie tot de overledene, waaronder: 

 • Partner: €795.156 
 • Kind met een handicap: €75.546 
 • (Pleeg)kind: €25.187 
 • (Achter)kleinkind: €25.187 
 • Ouder: €59.643 (voor beide ouders samen) 
 • Overige erfgenamen: €2.658 

Hoe werkt erfbelasting bij een erfenis uit het buitenland?  

Bij het erven van bezittingen uit het buitenland kunt u geconfronteerd worden met verschillende fiscale systemen, wat de afhandeling van erfbelasting ingewikkeld maakt. Lint Notarissen is gespecialiseerd in het navigeren door deze complexiteiten. We bieden hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk bij de volgende punten: 

 • Bepalen van de fiscale woonplaats: We analyseren waar de overledene fiscaal woonachtig was om dubbele belasting te voorkomen. 
 • Internationale verdragen: We maken gebruik van belastingverdragen tussen Nederland en andere landen om ervoor te zorgen dat u niet meer belasting betaalt dan nodig. 
 • Waardering van buitenlandse bezittingen: We helpen bij het taxeren van internationale activa volgens zowel lokale als Nederlandse normen. 
 • Aangifte in verschillende landen: Indien nodig, ondersteunen we bij het indienen van de benodigde documenten in meerdere landen. 
 • Advies over buitenlandse en Nederlandse wetgeving: We voorzien u van deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw internationale erfenis optimaal wordt afgehandeld volgens alle relevante wetten. 

Wie kan mij helpen met hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk?  

Als u op zoek bent naar professionele hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk, dan bent u bij Lint Notarissen aan het juiste adres. Ons team van ervaren notarissen biedt uitgebreide ondersteuning bij elk aspect van de erfbelasting. Dit omvat: 

 • Persoonlijke begeleiding: Onze specialisten werken nauw met u samen om uw specifieke situatie te begrijpen en uw vragen te beantwoorden. 
 • Strategische planning: We bieden advies voor het effectief plannen van uw nalatenschap, waaronder het optimaal benutten van fiscale vrijstellingen en het minimaliseren van de belastingdruk. 
 • Opstellen van juridische documenten: Of het nu gaat om het opstellen van een testament, het regelen van een executeur, of het structureren van uw internationale bezittingen, wij zorgen voor een juridisch robuuste oplossing. 
 • Advies over aanpassingen in de wetgeving: Wij houden u op de hoogte van relevante wetswijzigingen en hoe deze uw nalatenschap kunnen beïnvloeden. 

Overtuigd geraakt? Neem meteen contact op 

Bent u overtuigd van de noodzaak om deskundige hulp bij erfbelasting in Lekkerkerk in te schakelen? Neem dan meteen contact op met Lint Notarissen. Ons toegewijde team streeft ernaar om u volledig te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteiten van erfbelasting, of uw situatie nu nationale of internationale aspecten heeft. Wij bieden persoonlijke begeleiding en zijn toegewijd aan een heldere en efficiënte afhandeling van uw nalatenschap.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Hulp bij Erfbelasting | Lekkerkerk

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken