Tekst melding

A.s. vrijdag 20-5 en met hemelvaart 26-5 en 27-5 zijn wij gesloten!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Blokken uit elkaar

Uit elkaar

Wanneer u een verbintenis aangaat, dan gaat u er natuurlijk niet vanuit dat u later uit elkaar gaat. Toch kan het helaas soms voorkomen dat dit gebeurt. Samenlevingscontracten bevatten dan afspraken over wat er gebeurt wanneer u en uw partner toch uit elkaar gaan. In het samenlevingscontract kunt u afspraken vastleggen over wat er gebeurt met uw gezamenlijke bezittingen en wie er bijvoorbeeld in het huis mag blijven wonen. Heeft u samen kinderen, dan is het belangrijk dat er een ouderschapsplan opgesteld wordt. Het is verplicht om hierin de volgende drie ontwerpen op te nemen: verdeling van de zorg voor de kinderen, alimentatie voor de kinderen en de informatie uitwisseling over belangrijke aangelegenheden over de kinderen en hun vermogen.

Alles wat u vooraf al goed geregeld en afgesproken heeft, hoeft u bij het eventueel uit elkaar gaan van u en uw partner niet meer te bespreken. Lint Notarissen helpt u graag bij het vaststellen en vastleggen van deze regels in een samenlevingscontract of convenant. Maak vrijblijvend een afspraak om samen te bespreken wat er mogelijk is. Op de pagina Echtscheiding, hoe werkt dat? hieronder kunt u bovendien meer informatie vinden. 

 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Echtscheiding, hoe werkt dat?
Echtscheiding, hoe werkt dat?

Echtscheiding, hoe werkt dat?

Soms bevatten samenlevingscontracten geen bepaling over uit elkaar gaan. Als dat wel het geval is, gelden de afspraken die in het contract zijn opgenomen. Bijvoorbeeld over de bezittingen of wie er in het huis mag blijven wonen. Zorg ook dat – wanneer u uit elkaar gaat – de afspraken goed worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een convenant.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2022 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken