Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Blokken uit elkaar

Uit elkaar

Wanneer u een verbintenis aangaat, dan gaat u er natuurlijk niet vanuit dat u uit elkaar gaat. Samenlevingscontracten bevatten dan afspraken over wat er gebeurt wanneer u en uw partner toch uit elkaar gaan. In het samenlevingscontract kunt afspraken vastleggen over wat er gebeurt met uw gezamenlijke bezittingen en wie er bijvoorbeeld in het huis mag blijven wonen. Heeft u samen kinderen, dan is het belangrijk dat er een ouderschapsplan opgesteld wordt. Het is verplicht om hierin de volgende drie ontwerpen op te nemen: verdeling van de zorg voor de kinderen, alimentatie voor de kinderen en de informatie uitwisseling over belangrijke aangelegenheden over de kinderen en hun vermogen.

Alles wat u vooraf al goed geregeld en afgesproken heeft, hoeft u bij het eventueel uit elkaar gaan van u en uw partner niet meer te bespreken. Lint Notarissen helpt u graag bij het vaststellen en vastleggen van deze regels in een samenlevingscontract of convenant. Maak vrijblijvend een afspraak om samen te bespreken wat er mogelijk is.

 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Echtscheiding, hoe werkt dat?
Echtscheiding, hoe werkt dat?

Echtscheiding, hoe werkt dat?

Soms bevatten samenlevingscontracten geen bepaling over uit elkaar gaan. Als dat wel het geval is, gelden de afspraken die in het contract zijn opgenomen. Bijvoorbeeld over de bezittingen of wie er in het huis mag blijven wonen. Zorg ook dat – wanneer u uit elkaar gaat – de afspraken goed worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een convenant.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken