Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
blokken Samenwonen

Samenwonen 

Gaat u binnenkort samenwonen met uw partner? Leuk! Bent u al bezig met het regelen en vastleggen van belangrijke afspraken? Dit is namelijk erg belangrijk om misverstanden in de toekomst te voorkomen. Afspraken over bezittingen en dergelijke kunt u bijvoorbeeld vastleggen in een samenlevingscontract. U zult voor het samenwonen natuurlijk veel bezittingen samen kopen, waardoor het maken van afspraken hierover essentieel is.  

Afspraken vastleggen in een samenlevingscontract 

In een samenlevingscontract legt u schriftelijk een aantal afspraken tussen u en uw partner vast. U legt bijvoorbeeld vast wat er met uw woning of eigendommen gebeurt, wanneer één van de twee komt te overlijden of u en uw partner uit elkaar gaan. Zonder samenlevingscontract is dit niet vastgelegd en zijn alle bezittingen en schulden voor ieder apart. In geval van overlijden, heeft de familie van de overleden partner recht op de helft van alle eigendommen. Zo ook het huis. Op dat moment heeft u natuurlijk wel andere zaken aan u hoofd. Als u zorgt dat dit voor het samenwonen goed geregeld heeft, zult u hier laten wellicht veel profijt van hebben.  

Heeft u alle zaken voor het samenwonen al geregeld? 

Het is belangrijk om de afspraken die u en uw partner samen maken vast te leggen. Naast dat u duidelijkheid schept over de bezittingen en dergelijke wanneer u en uw partner eventueel uit elkaar gaan of één van de twee komt te overlijden, zijn er ook voordelen waar u als stel gebruik van kunt maken:  

  • Belastingvrijstellingen 

  • Minder belasting betalen 

  • Recht op nabestaandepensioen (partnerpensioen) 

Lint Notarissen legt graag uw afspraken vast als u gaat samenwonen 

Lint Notarissen helpt u graag bij het samenstellen van een samenlevingscontract en informeert u over alle afspraken die u hierin kunt vastleggen. Bekijk de pagina’s samenlevingscontract en samen in huis voor meer informatie, of neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak! 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Samenlevingscontract
Samenlevingscontract

Samenlevingscontract

In een samenlevingscontract legt u schriftelijk een aantal afspraken vast. Die afspraken gaan over uw eigen juridische positie, over die van uw partner en over die van u gezamenlijk. Met goede afspraken blijft u gewoon van elkaar houden en sluit u heel veel mogelijke conflicten uit.

LintNotarissen.nl
Samen in huis
Samen in huis

Samen in huis

Hoe zit het eigenlijk als u als samenwoners een huis koopt of huurt? Met welke haken en ogen hebt u te maken. En welke voor- en nadelen zijn er voor samenwoners? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken