Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Tekst Echtscheiding, hoe werkt dat

Echtscheiding, hoe werkt dat?

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, dan is het prettig wanneer u al een aantal zaken van tevoren geregeld heeft. Een echtscheiding wordt door de rechter goedgekeurd wanneer een van de partners aangeeft dat de relatie dusdanig moeilijk is dat samenleven geen optie meer is. Wanneer u een samenlevingscontract heeft, maar nog geen kinderen samen dan kunt u deze laten ontbinden bij een notaris. Lint Notarissen begeleid u graag bij het maken van de verschillende afspraken. Deze leggen wij vervolgens vast in een notariële akte, het scheidingsconvenant. Vervolgens wordt er een procesadvocaat ingeschakeld die het scheidingsverzoek met convenant bij de rechtbank indient. De rechter spreekt de echtscheiding uit en de beschikking wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Wat moet ik allemaal regelen wanneer mijn partner en ik uit elkaar gaan?

Wanneer u de moeilijke beslissing heeft genomen om uit elkaar te gaan, is het verstandig om een afspraak te maken bij Lint Notarissen. Samen maken we een plan van aanpak, waar we de afspraken in vastleggen over zaken die op korte termijn geregeld moeten worden. Tijdens een vervolggesprek, waar andere zaken aan de orde komen. Hierbij kunt u denken aan de verdeling van gezamenlijke bezittingen, wie er in het huis blijft wonen en meer. Bent u bereid om er samen snel uit te komen? Dan kunnen we dit met elkaar op een prettige manier regelen. De afspraken die gemaakt worden, leggen wij vast in een scheidingsconvenant. Nadat deze zowel door u al door ons ondertekend is, zijn de regels officieel vastgelegd.

Ouderschapsplan

Gaat u en uw partner uit elkaar en hebben jullie samen kinderen, dan is het belangrijk dat hier regels over worden vastgelegd. Hierbij kunt u denken aan afspraken over de zorg van de kinderen, de financiële bijdragen voor de kinderen en partner alimentatie. Zijn uw kinderen minderjarig, dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin legt u de verdeling van zorg- en opvoedingstaken van de ouders vast.

Lint Notarissen helpt u graag tijdens het gehele proces. Wij zorgen ervoor dat alle afspraken worden vastgelegd in een notariële akte. In het vervolgtraject verzorgen wij de toedeling of overdracht van het huis en aanpassing van de hypotheek en van uw testament. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken