Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Echtscheiding, hoe werkt dat

Echtscheiding, hoe werkt dat?

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, dan is het prettig wanneer u al een aantal zaken van tevoren geregeld heeft. Een echtscheiding wordt door de rechter goedgekeurd wanneer een van de partners aangeeft dat de relatie dusdanig moeilijk is dat samenleven geen optie meer is. Wanneer u een samenlevingscontract heeft, maar nog geen kinderen samen dan kunt u deze laten ontbinden bij een notaris. Lint Notarissen begeleid u graag bij het maken van de verschillende afspraken. Deze leggen wij vervolgens vast in een notariële akte, het scheidingsconvenant. Vervolgens wordt er een procesadvocaat ingeschakeld die het scheidingsverzoek met convenant bij de rechtbank indient. De rechter spreekt de echtscheiding uit en de beschikking wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Wat moet ik allemaal regelen wanneer mijn partner en ik uit elkaar gaan?

Wanneer u de moeilijke beslissing heeft genomen om uit elkaar te gaan, is het verstandig om een afspraak te maken bij Lint Notarissen. Samen maken we een plan van aanpak, waar we de afspraken in vastleggen over zaken die op korte termijn geregeld moeten worden. Tijdens een vervolggesprek, waar andere zaken aan de orde komen. Hierbij kunt u denken aan de verdeling van gezamenlijke bezittingen, wie er in het huis blijft wonen en meer. Bent u bereid om er samen snel uit te komen? Dan kunnen we dit met elkaar op een prettige manier regelen. De afspraken die gemaakt worden, leggen wij vast in een scheidingsconvenant. Nadat deze zowel door u al door ons ondertekend is, zijn de regels officieel vastgelegd.

Ouderschapsplan

Gaat u en uw partner uit elkaar en hebben jullie samen kinderen, dan is het belangrijk dat hier regels over worden vastgelegd. Hierbij kunt u denken aan afspraken over de zorg van de kinderen, de financiële bijdragen voor de kinderen en partner alimentatie. Zijn uw kinderen minderjarig, dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin legt u de verdeling van zorg- en opvoedingstaken van de ouders vast.

Lint Notarissen helpt u graag tijdens het gehele proces. Wij zorgen ervoor dat alle afspraken worden vastgelegd in een notariële akte. In het vervolgtraject verzorgen wij de toedeling of overdracht van het huis en aanpassing van de hypotheek en van uw testament. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken