Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst Geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel aankopen

Geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel aankopen

Als u een woning gaat kopen kan dit gaan om een geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel. Wat is nu eigenlijk het verschil? Waar moet u op letten?

Een geheel kadastraal perceel

Een geheel kadastraal perceel is een perceel dat in het Kadaster onder één nummer is ingeschreven. Daarnaast is dit perceel al eens uitgemeten. Dit herkent u aan een omschrijving in de kadastrale registratie met ‘gemeente', ‘sectie' en ‘nummer'. Daaronder vallen dan de grond en de gebouwen die daarop staan.

Een gedeeltelijk kadastraal perceel

Er is sprake van een gedeeltelijk kadastraal perceel als maar een deel van het kadastrale nummer bij de verkoop is betrokken. Verkoper en koper mogen in het bijzijn van de landmeter in het terrein de erfgrens aanwijzen. Hierbij geldt: hoe nauwkeuriger de grens in de akte van levering is aangegeven, hoe kleiner de kans op discussie achteraf.

In de akte van levering vermelden wij om welk gedeelte het gaat. Daarnaast wordt er aan de akte van levering een tekening gehecht waarop het verkochte perceel gedeelte wordt aangegeven. Het Kadaster moet in deze gevallen de grenzen van de nieuw te vormen percelen opnemen. Dit betreft zowel het verkochte als het resterende deel van het perceel.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken