Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Blokken BV

Besloten Vennootschap (BV) 

Wilt u een BV oprichten? Dan is een bezoek aan een notariskantoor van belang. Op grond van de wettelijke richtlijnen dient de notaris namelijk te controleren wie er een BV opricht. Dit is meer dan alleen het legitimatiebewijs controleren en bestaat uit meerdere stappen. Dit proces is noodzakelijk om te voorkomen dat de BV wordt gebruikt voor het witwassen van geld. 

Wanneer richt je een BV op? 

Als u een eigen bedrijf heeft, is het soms verstandig om een andere rechtsvorm te kiezen dan bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF. Dit hangt wel van verschillende zaken af. Houd hierbij rekening met de volgende zaken: 

  • Een BV is pas fiscaal interessant als er een winst van €150.000,- of meer wordt gemaakt  

  • Je moet als BV jaarstukken opstellen en deponeren bij de KvK 

  • Er dient een organisatiestructuur opgezet te worden 

  • Een directeur-grootaandeelhouder wordt aangesteld met een minimumsalaris van €47.000,- 

Waarom voor een BV kiezen? 

Er zijn meerdere voordelen die bij een BV komen kijken: 

  • U bent privé niet aansprakelijk voor schulden 

  • Bij een BV bent u niet aansprakelijk voor personeel dat langdurig ziek wordt 

  • U betaalt minder belasting bij een BV dan bij een eenmanszaak 

Zaken waar u op moet letten bij het oprichten van een BV 

Bij het oprichten van een BV zijn er een aantal zaken waarbij u moet opletten. Zo dient u vast te stellen wat de oprichtingsdatum is en is het verplicht om een notariële akte op te laten stellen. Dit dient u altijd door een notaris te laten doen. Een notaris controleert de juridisch inhoud van deze notariële akte. In deze akte dienen onder andere de naam van de BV, het doel, de aandeelhouders en meer te worden vastgelegd. Bij Lint Notarissen informeren wij u graag over de verplichte onderdelen die vastgelegd moeten worden in de akte én helpen wij u met het opstellen van de akte. 

Op zoek naar een notaris voor het oprichten van uw BV? 

Zoals u heeft gelezen is het verplicht om een notaris in te schakelen als u een BV opricht. Lint Notarissen helpt u hier graag bij! Heeft u na het lezen van de informatie op onze website behoefte aan meer informatie of aan een persoonlijk gesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Het oprichten van een BV
Het oprichten van een BV

Het oprichten van een BV

Een BV (besloten vennootschap) biedt voordelen voor kleine ondernemers. Als eenmanszaak, V.O.F. of maatschap bent u ook privé aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken