Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
blokken Kinderen en Volwassenen

Kinderen en volwassenen

Elk kind dat onder de 18 jaar is, staat onder het gezag van zijn of haar ouders. Wanneer de ouders niet meer in staat zijn om voor hun eigen kinderen te zorgen, krijgt iemand anders het gezag over de kinderen. Dit noemen we voogdij. Wanneer u voogdij over kinderen heeft, dan heeft u dezelfde rechten en plichten als bij gezag.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap samen, dan heeft u automatisch het gezag over uw kinderen. Mits de mannelijke partner het kind niet heeft erkend. Het gezag en de voogdij over kinderen brengt rechten en plichten met zich mee. Daarom is het belangrijk om dit van tevoren samen met uw partner te besprek en vast te leggen bij Lint Notarissen. Indien er onverhoopt iets met u en uw partner gebeurt, dan weet u zeker dat uw minderjarige kinderen goed terecht komen.

Wie 18 jaar of ouder is, niet onder curatele staat en niet aan een geestelijke stoornis lijdt, kan gezag en voogdij uitoefenen. Als ouders bent u onderhoudsplichtig totdat uw kind 21 jaar wordt of u nu gezag uitoefent of niet. Zodra uw kind 18 geworden is of voor die leeftijd trouwt, eindigt het gezag of de voogdij automatisch.

Het kan ook voorkomen dat u als volwassenen niet (helemaal) in staat bent om voor uzelf te zorgen. Het kan zijn dat u een verstandelijke handicap, een psychiatrische ziekte of een verslaving heeft. U wordt dan in het toezicht van iemand anders gesteld, die u helpt met het regelen van bepaalde zaken.

Op onze website kunt u meer informatie over deze onderwerpen vinden. Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al u vragen en helpen u met het vastleggen van belangrijke afspraken.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Voogdij
Voogdij

Voogdij

Door verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat u en/of uw partner niet meer voor jullie minderjarige kinderen kunnen zorgen. Wanneer dit het geval is, wordt het gezag overgedragen naar één of meerdere voogden.

LintNotarissen.nl
Toezicht op volwassenen
Toezicht op volwassenen

Toezicht op volwassenen

Niet elke volwassenen is in staat om (helemaal) voor zichzelf te zorgen. Dit kan een volwassenen zijn met een verstandelijke handicap, een psychiatrische ziekte of een verslaving.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken