i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!
i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!
Vanaf 16 jaar heeft u de mogelijkheid om een testament op te stellen. Dit dient u wel door een notaris te laten doen, anders is het testament juridisch niet geldig. Aan een testament zijn juridische en wettelijke regels verbonden. Lint Notarissen is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en deelt deze kennis graag met u. Er zijn een aantal standaard zaken die vastgelegd kunnen worden in een testament, maar er zijn ook meerdere uitzonderingen op de wet die u of uw erfgenamen een voordeel op kunnen leveren. Wij brengen u hiervan op de hoogte tijdens het opstellen van het testament. Na het vastleggen van al uw wensen in een zogenoemde notariële akte, wordt het testament door u en door de notaris ondertekent. Wij registeren deze akte in het Centraal Testamenten Register. Het testament is niet in te zien door anderen.
Wanneer u samenwoont, maar nog niet getrouwd of op een andere manier geregisterd bent. Heeft uw partner geen recht op uw erfenis. Het is van belang om dit vast te laten leggen in een testament, anders zijn uw bloedverwanten uw erfgenamen en krijgt uw partner niks. Met een verblijvingsbeding kan uw partner in het huis blijven wonen in het geval u komt te overlijden. Alle goederen worden dan eigendom van uw partner. In een testament kunt u uw partner tot uw erfgenaam benoemen. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw partner financieel goed achterblijft.
Wanneer u geen kinderen heeft en u komt te overlijden, dan gaat de erfenis automatisch naar uw partner. Komt uw partner vervolgens ook te overlijden dan gaat de erfenis naar de bloedverwanten van uw partner. Als u daarvan wilt afwijken, dient u dit vast te leggen in het testament. Hierin kunt u ook vastleggen welke familieleden wel of geen recht hebben op uw erfenis. Ook kunt u ervoor kiezen om een deel van uw erfenis aan een goed doel te geven.
In een levenstestament kunt u uw wensen vastleggen voor situaties waarin u niet meer voor u zelf zou kunnen zorgen. Hierin kunt u bijvoorbeeld vastleggen dat u jaarlijkse schenkingen aan een goed doel wilt doen of wanneer u wel of niet een medische handeling wilt ondergaan. Wie uw bankzaken mag behartigen of wat er met uw bezittingen moet gebeuren. Wilt u bepalen wat er na uw overlijden gebeurt, dan is een ‘gewoon’ testament noodzakelijk.
Lint Notarissen helpt u graag bij het opstellen van uw (levens)testament. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.