Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Blokken Huis financieren

Huis financieren 

Voor de koop van een huis is veel geld nodig. De meeste mensen hebben dan ook het nodige geld hiervoor niet op hun bankrekening staan om het huis te financieren. Wanneer u zelf niet over de financiële middelen beschikt om een huis te kopen, kunt u een hypotheek afsluiten bij een geldverstrekker. Het huis dient dan als onderpand van de lening bij de bank. Indien u niet aan uw betalingsverplichtingen voldoet, kan de geldverstrekker uw woning verkopen. 

Financiering van uw woning 

Doordat de meeste mensen op het moment van kopen niet het gehele bedrag van het huis ter beschikking hebben, vragen de meeste mensen een hypotheek aan om het huis te kunnen financieren. Om een hypotheek aan te kunnen vragen, moet er een proces worden doorlopen waarbij er aan verschillende eisen moet worden voldoen. De bank waarbij de hypotheek wordt aangevraagd, wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de betreffende de hypotheek terug kan betalen.  

Hulp van ouders bij financiering huis 

Voor de financiering van uw woning kunt u ervoor kiezen om een hypotheek aan te vragen. Uw ouders kunnen hier ook een handje bij helpen. Zij mogen namelijk eenmalig gebruikmaken van de vrijstelling voor financiering. Hierbij dient het kind een leeftijd te hebben tussen de 18 en de 40 jaar oud. Deze eenmalige vrijstelling bedraagt €53.016,- Het is wettelijk bepaald dat u deze schenking dan ook moet gebruiken voor de financiering van de eigen woning of voor de kosten die daarna gemaakt zijn. 

Wanneer u een hypotheek heeft aangevraagd, dient u te wachten op akkoord van de geldverstrekker. Vervolgens wordt alle documentatie verstuurd naar de notaris. Een notaris zorgt ervoor dat de hypotheek en de woning op uw naam gezet worden. 

Adviseren en begeleiden bij financieren huis 

Lint Notarissen adviseert en begeleidt bij de financiering van een woning. Dit doen wij o.a. door middel van het opstellen van: 

  • De hypotheekakte  

  • De geldleningsovereenkomst 

Daarnaast geven wij advies over waar u zoal op moet letten. 

Wat kunnen wij betekenen? 

Wat moet er allemaal in de hypotheekakte staan? Kunnen familieleden een rol spelen bij de financiering van de woning? Bij het aankopen van een woning zijn er diverse wettelijke regels en bepalingen die in acht genomen moeten worden. Wij kennen deze regels als geen ander en helpen u graag hierbij. Meer informatie over het financieren van een huis en onze begeleiding vindt u hieronder. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen bij eventuele vragen. 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
De aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek
De aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek

De aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek

De maatschappij wordt steeds complexer, zo ook familie- en gezinsrelaties. Er zijn steeds meer eenoudergezinnen en tweede of zelfs derde huwelijken. Met nog allerlei varianten daar tussen in. Daarmee moet ook een steeds groter deel van de werkzaamheden voor een leveringsakte op maat worden gesneden voor dergelijke complexere situaties.

LintNotarissen.nl
Hypotheekvormen
Hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Meestal wordt een huis gefinancierd met een hypotheek door een geldverstrekker. Bijvoorbeeld een bank of verzekeraar. De geldverstrekker krijgt het huis als onderpand. Wanneer u niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoet mag de geldverstrekker de woning verkopen.

LintNotarissen.nl
Een overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering

Voor de meeste geldverstrekkers is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht. Wel is het wellicht verstandig om er één af te sluiten. Deze verzekering keert namelijk een bedrag uit wanneer u of uw partner komt te overlijden.

LintNotarissen.nl
Einde hypotheek
Einde hypotheek

Einde hypotheek

Als de hypotheek is afgelost komt het recht van de geldverstrekker op uw woning te vervallen. Als notaris moeten wij daarvoor de inschrijving van de hypotheek bij het Kadaster doorhalen. Om dit te kunnen doen is er een akte van vervallenverklaring nodig. De geldverstrekker moet hier allereerst toestemming voor geven.

LintNotarissen.nl
Nationale hypotheekgarantie en de starterslening
Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Nationale hypotheekgarantie en de starterslening

Voordat u een woning gaat kopen is het wellicht verstandig om een bezoekje aan een hypotheekadviseur te brengen. Hij of zij kan u vertellen wat u maximaal kunt lenen. Het maximaal te lenen bedrag wordt o.a. gebaseerd op uw huidige inkomen, eventueel uw toekomstige inkomen en uw huidige woonsituatie.

LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken