Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

blokken Alles over erven

Alles over erven

Voor het verdelen van uw erfenis na uw overlijden gelden enkele standaardregels. Met een testament kunt u afwijken van die standaardregels. Wanneer heeft u recht op een erfenis of wanneer hebben uw kinderen daar recht op? Wij kunnen ons voorstellen dat u daar vragen over heeft. Wanneer u of uw partner komt te overlijden, wilt u natuurlijk wel dat de langstlevende of uw kinderen financieel goed verzorgd achterblijven. Door van tevoren duidelijk vast te leggen wie waar recht op heeft, hoeven uw nabestaanden zich hier geen zorgen over te maken. Wanneer u niks vastlegt wordt uw partner (u moet wel getrouwd zijn) in het wettelijk erfrecht goed beschermd tegen de aanspraken van uw eventuele kinderen. Zij moeten wachten op hun erfenis totdat uw partner is overleden. Wanneer uw partner failliet zou gaan of in de schuldsanering terecht komt, kunnen de kinderen al wel hun erfdeel opeisen.

Wanneer uw partner komt te overlijden, komt er veel op u af. Daarom is het belangrijk dat u hier goed over geïnformeerd bent. Bekijk de onderwerpen over erven voor meer informatie. Heeft u behoefte aan meer informatie en een persoonlijk gesprek? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lint Notarissen.

 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Wettelijke regeling erfrecht
Wettelijke regeling erfrecht

Wettelijke regeling erfrecht

Uw echtgenoot wordt in het wettelijk erfrecht goed beschermd tegen de aanspraken van uw eventuele kinderen. Uw kinderen moeten vrijwel altijd wachten op hun deel van de erfenis totdat ook uw echtgenoot is overleden. Hun erfdeel wordt een vordering op uw echtgenoot. Die vordering kunnen zij niet opeisen zolang uw echtgenoot leeft, behalve wanneer deze failliet zou gaan of in de schuldsanering terecht komt.

LintNotarissen.nl
Afwijken van de wet
Afwijken van de wet

Afwijken van de wet

Naast de afwijkingen die betrekking hebben op uw partner en uw kinderen. Zijn er ook andere afwijkingen die uw erfgenamen voordeel kunnen opleveren.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken