Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Tekst De leveringsakte

De leveringsakte

Om de woning te kunnen overdragen is een officiële leveringsakte nodig. Deze kunnen wij op maat voor u opstellen. Zodra deze akte getekend is, is de sleutel van de woning voor u. Zowel de leverings- als de eventuele hypotheekakte worden bij ons getekend. Hoe gaan wij te werk?

De gemaakte afspraken

Het opstellen van de leveringsakte doen wij aan de hand van de afspraken die gemaakt zijn in de koopovereenkomst. Hierin nemen wij alle bindende voorwaarden op die met de (ver)koop van het huis te maken hebben. Daarnaast controleren wij het onroerend goed en de personen die bij de akte betrokken zijn. Zijn deze personen bevoegd om te tekenen? Zijn er bepaalde bijzondere verplichtingen en/of rechten?

Hoe wordt u eigenaar?

Eigenaar wordt u niet zomaar. Allereerst gaan wij na of de verkoper ook daadwerkelijk als eigenaar in het Kadaster staat geregistreerd. Daarnaast doen wij onderzoek naar de gegevens over het pand. Zijn deze goed beschreven? Wij gaan ook na of de verkoper en u beiden voldoen aan de verplichtingen die u in de koopovereenkomst heeft opgenomen. Bijvoorbeeld dat de verkoper het huis zonder hypotheek of beslag aan u levert en of de koopsom met bijkomende kosten door uw bank of door u op tijd bij ons op de derdengeldenrekening gestort is.

Inschrijving in het kadaster

Na het ondertekenen van de akte door alle partijen en de notaris wordt u officieel ingeschreven in het Kadaster als eigenaar. Daarna ontvangt u van ons een officieel eigendomsbewijs.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken