Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

blokken Huis leveren

Huis leveren

Nadat de koopovereenkomst getekend is en er akkoord is gegeven door de hypotheekvertrekker is de woning nog niet uw eigendom. De woning moet namelijk nog officieel overgedragen worden via een notaris. Als notaris kunnen wij alle juridische zaken rondom de levering verzorgen. Wij regelen zaken zoals:

  • Het opmaken van de leveringsakte
  • Het opmaken van de hypotheekakte
  • Het inschrijven in het kadaster
  • De officiële overdracht

Daarnaast zorgen wij ervoor dat zowel de verkoper als de koper voldoet aan de in de koopovereenkomst opgenomen verplichtingen. Zo’n grote aan/verkoop moet immers volgens de wettelijke bepalingen verlopen.

Wat kunnen wij betekenen?

Graag zijn wij de spin in het web bij het aankopen- en/of verkopen van uw woning. Meer informatie over het leveren van een huis en onze begeleiding vindt u hieronder.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
De leveringsakte
De leveringsakte

De leveringsakte

Om de woning te kunnen overdragen is een officiële leveringsakte nodig. Deze kunnen wij op maat voor u opstellen. Zodra deze akte getekend is, is de sleutel van de woning voor u.

LintNotarissen.nl
Geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel aankopen
Geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel aankopen

Geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel aankopen

Indien u een woning gaat kopen kan dit gaan om een geheel of gedeeltelijk kadastraal perceel. Wat is nu eigenlijk het verschil? Waar moet u op letten?

LintNotarissen.nl
Maatwerk
Maatwerk

Maatwerk

Als notaris werken wij onafhankelijk en onpartijdig. Dit betekent dat wij naar zowel de belangen van de verkoper als naar die van de koper kijken.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken