Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Vermogensoverdracht Tekst

Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht, ook wel estate planning genoemd, is de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen. Het is een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht. Het doel van deze vermogensoverdracht is om het vermogen dat u heeft opgebouwd fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan uw erfgenamen. De economie heeft een sterke invloed op de omvang van het vermogen. Hoe het vermogen het beste overgedragen kan worden, heeft te maken met schenk- en erfbelasting.

Belasting is afhankelijk van de grootte van uw vermogen

Afhankelijk van de grote van uw erfenis wordt de belasting betaald die uw erfgenamen moeten betalen. Er zijn diverse manieren waarop u de erfbelasting kunt verlagen, zonder uw vermogen aan te tasten. In dit traject krijgt u te maken met schenkingsrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht. Ook kunnen er vragen gesteld worden als: moeten de huwelijkse voorwaarden gewijzigd worden of is het verstandig om al tijdens het leven vermogen over te dragen. De regelingen die uitgevoerd moeten worden, moeten naadloos op elkaar aansluiten.

Op welke manieren kunt u voordeel behalen?

Estate planning is in feite een combinatie van testamenten, huwelijkse voorwaarden en een schenkingsplan. Wij brengen u graag op de hoogte van de fiscale, juridische, sociale en emotionele gevolgen. Wij helpen u graag de voor- en nadelen af te wegen, zodat u de juiste beslissing kunt maken. Het is mogelijk om op verschillende manieren belastingvoordeel te behalen:

  • Jaarlijks schenken aan uw (klein)kinderen.
  • Zorg ervoor dat u en uw partner beide eigenaar zijn over de helft van uw vermogen.
  • Doe een eenmalige belastingvrije schenking aan uw kinderen.
  • Doe een schenking aan een goed doelen die onder de ANBI of SBBI-regeling vallen.

Lint Notarissen regelt dit graag voor u. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een persoonlijke afspraak te maken. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken