Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Vermogensoverdracht Tekst

Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht, ook wel estate planning genoemd, is de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen. Het is een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht. Het doel van deze vermogensoverdracht is om het vermogen dat u heeft opgebouwd fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan uw erfgenamen. De economie heeft een sterke invloed op de omvang van het vermogen. Hoe het vermogen het beste overgedragen kan worden, heeft te maken met schenk- en erfbelasting.

Belasting is afhankelijk van de grootte van uw vermogen

Afhankelijk van de grote van uw erfenis wordt de belasting betaald die uw erfgenamen moeten betalen. Er zijn diverse manieren waarop u de erfbelasting kunt verlagen, zonder uw vermogen aan te tasten. In dit traject krijgt u te maken met schenkingsrecht, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht. Ook kunnen er vragen gesteld worden als: moeten de huwelijkse voorwaarden gewijzigd worden of is het verstandig om al tijdens het leven vermogen over te dragen. De regelingen die uitgevoerd moeten worden, moeten naadloos op elkaar aansluiten.

Op welke manieren kunt u voordeel behalen?

Estate planning is in feite een combinatie van testamenten, huwelijkse voorwaarden en een schenkingsplan. Wij brengen u graag op de hoogte van de fiscale gevolgen, juridische gevolgen, sociale gevolgen en emotionele gevolgen. Wij helpen u graag de voor- en nadelen af te wegen, zodat u de juiste beslissing kunt maken. Het is mogelijk om op verschillende manieren belasting voordeel te behalen:

  • Jaarlijks schenken aan uw (klein)kinderen.
  • Zorg ervoor dat u en uw partner beide eigenaar zijn over de helft van uw vermogen.
  • Doe een eenmalige belastingvrije schenking aan uw kinderen.
  • Doe een schenking aan een goede doelen die onder de ANBI of SBBI regeling vallen.

Lint Notarissen regelt dit graag voor u. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een persoonlijke afspraak te maken. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken