Tekst melding

Alle kantoren van Lint Notarissen zijn met pinksteren gesloten

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Huwelijkse voorwaarden

Wat zijn huwelijkse voorwaarden?

Huwelijkse voorwaarden zijn aanpassingen die u kunt maken op de automatisch geldende voorwaarden bij een huwelijk. Sinds 1 januari 2018 zijn deze automatische voorwaarden aangepast. Waar u voorheen automatisch trouwde onder algehele gemeenschap van goederen, is dat tegenwoordig onder beperkte gemeenschap van goederen. Huwelijkse voorwaarden is een overeenkomst waarin het recht op huwelijksvermogen van beide wordt geregeld.

Huwelijkse voorwaarden vastleggen met Lint Notarissen

In uw huwelijkse voorwaarden kunt u vele bepalingen vast laten leggen. Denk hierbij aan de verdeling van bezittingen en vermogen van voor, tijdens en eventueel na het huwelijk. Ook kan hier een duidelijke grens in worden opgenomen betreffende zakelijke en privéaangelegenheden.

Huwelijkse voorwaarden kunt u zowel voor als na het huwelijk vast laten leggen bij Lint Notarissen
Onze notarissen zullen uw wensen opnemen in een akte. Deze wordt vervolgens ingeschreven in het openbare huwelijksgoederenregister van de rechtbank. Dit is iets wat u door een notaris moet laten doen om de voorwaarden rechtsgeldig te maken. 

Welke typen huwelijkse voorwaarden zijn mogelijk bij Lint Notarissen?

Lint Notarissen stelt regelmatig verschillende aktes betreffende voorwaarden voor een huwelijk op. Wij zien verschillende vormen van voorwaarden. U en uw partner hebben immers andere ideeën, beweegredenen en overtuigingen dan uw buren, vrienden of andere echtgenoten (in spé). 

In hoofdlijnen zijn er 3 soorten stelsels aan huwelijkse voorwaarden

  • Koude uitsluiting
  • Beperkte gemeenschap 
  • Verrekenbedingen

Bij koude uitsluiting laat u vastleggen in de akte dat u puur een liefdesrelatie heeft, zonder financiële verbindingen. Wel houdt het huwelijk in dat u zorg voor elkaar dient te dragen.

Beperkte gemeenschap van goederen houdt in dat u een deel van uw bezittingen, vermogen en schulden alleen bezit en een deel hiervan deelt met uw echtgenoot. 

Periodieke verrekenbeding betekent dat het gespaarde geld van beiden, tijdens het huwelijk, aan het einde van het jaar gelijkmatig wordt verdeeld. Op deze manier houdt u uw vermogen gescheiden maar het spaarbedrag wordt gesplitst. 

Het kiezen van de huwelijkse voorwaarden die bij u past

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste huwelijkse voorwaarden? Plan nu een adviesgesprek met Lint Notarissen in. Wij geven u graag deskundig advies, afgestemd op uw levenswijze. Hierna kunnen wij ook de benodigde akte voor uw huwelijkse voorwaarden opstellen. Een eerste gesprek met Lint Notarissen is vrijblijvend. Zo kunt u zich goed laten informeren zonder direct aan verplichting te zijn verbonden.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Huwelijkse voorwaarden

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2021 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken