Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden opstellen

Met huwelijkse voorwaarden bespreekt u en legt u vast bij een notaris hoe uw vermogen verdeeld wordt. Als er geen huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld, dan trouwt u volgens de wet in beperkte gemeenschap van goederen. U bespreekt dan wat jullie als partners delen en hoe het vermogen verdeeld wordt bij een scheiding of bij het overlijden van een van de partners. Er zijn 3 soorten stelsels aan huwelijkse voorwaarden:

  • Koude uitsluiting
  • Beperkte gemeenschap
  • Verrekenbeding

Huwelijkse voorwaarden is een overeenkomst waarin het recht op huwelijksvermogen van beiden wordt geregeld. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste huwelijkse voorwaarden? Plan nu een adviesgesprek met Lint Notarissen in. Wij geven u graag deskundig advies.

Bij koude uitsluiting laat u vastleggen in de akte dat u puur een liefdesrelatie heeft, zonder financiële verbindingen. Wel houdt het huwelijk in dat u zorg voor elkaar dient te dragen. Beperkte gemeenschap van goederen houdt in dat u een deel van uw bezittingen, vermogen en schulden alleen bezit en een deel hiervan deelt met uw partner. Periodieke verrekenbeding betekent dat het gespaarde geld van beiden tijdens het huwelijk, aan het einde van het jaar gelijkmatig wordt verdeeld. Op deze manier houdt u uw vermogen gescheiden, maar het spaarbedrag wordt gesplitst. U maakt onder andere afspraken over de verdeling van:

  • De woning
  • Inkomen
  • Schulden
  • Een eigen bedrijf
  • Pensioen
  • Erfenissen en schenkingen

Scheiden met huwelijkse voorwaarden

Hoe zit dat? Wij raden aan om een deskundige mee te laten kijken, een advocaat of mediator helpt u om op een goede manier uit elkaar te gaan. Zij kunnen ook helpen bij de verdeling van de bezittingen van u en uw partner. Tot slot kunnen zij u helpen met een ouderschapsplan op te stellen als u en uw partner kinderen hebben.

Huwelijkse voorwaarden vaststellen bij Lint Notarissen

In de huwelijkse voorwaarden kunt u duidelijke afspraken maken over de verdeling van bezittingen en vermogen van voor, tijdens en eventueel na het huwelijk. Zakelijke en privéaangelegenheden kunnen allemaal opgenomen worden in de huwelijkse voorwaarden. Neem vrijblijvend contact op met Lint Notarissen voor meer informatie. Wilt u uw huwelijkse voorwaarden op laten stellen door Lint Notarissen? Wij geven u graag deskundig advies, afgestemd op uw levenswijze. Vervolgens kunnen wij de benodigde akte voor uw huwelijkse voorwaarden opstellen.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Huwelijkse voorwaarden

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken