Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Huwelijkse voorwaarden opstellen

Huwelijkse voorwaarden: Schakel Lint Notarissen in 

Het regelen van vermogensverdeling bij een notaris is essentieel voor koppels, vooral voor de afwikkeling na een overlijden. Dit legt vast hoe bezittingen worden verdeeld bij scheiding of dood. Drie regelingen bepalen deze afspraken: koude uitsluiting, beperkte gemeenschap, en verrekenbeding, elk met zijn eigen aanpak voor het beheren van gezamenlijk en persoonlijk vermogen. Deze structuren zorgen voor duidelijkheid en eerlijkheid in de financiële relaties tussen partners, rekening houdend met hun specifieke behoeften en situaties. Het kiezen van de juiste regeling rondom huwelijkse voorwaarden is daarbij cruciaal. 

Drie stelsels van huwelijkse voorwaarden 

  • Koude uitsluiting: Dit stelsel houdt in dat partners financieel onafhankelijk van elkaar blijven, zonder gedeeld vermogen of schulden. Het benadrukt de liefdesrelatie boven financiële verbindingen, maar erkent wel de zorgplicht die partners voor elkaar dragen. 
  • Beperkte gemeenschap: Bij dit stelsel behoudt u sommige bezittingen, vermogen en schulden als persoonlijk eigendom, terwijl andere gedeeld worden met uw partner. Het biedt een middenweg tussen volledige scheiding en vermenging van financiën. 
  • Verrekenbeding: Dit arrangement zorgt ervoor dat hoewel vermogen gescheiden blijft, het gespaarde geld tijdens het huwelijk aan het einde van elke periode (vaak jaarlijks) gelijkmatig wordt verdeeld tussen de partners. 

Het opstellen van huwelijkse voorwaarden 

Het opstellen van een overeenkomst voorafgaand aan het huwelijk is een doordachte manier om duidelijke afspraken te maken over financiële aspecten tussen partners. Deze afspraken betreffen de verdeling van de woning, inkomen, schulden, het eigendom van een eigen bedrijf, pensioenrechten, en de behandeling van erfenissen en schenkingen. Zo'n huwelijkse voorwaarden regeling biedt niet alleen bescherming bij onvoorziene gebeurtenissen zoals een scheiding, maar zorgt ook voor financiële transparantie en eerlijkheid gedurende de relatie. Het selecteren van het juiste stelsel dat past bij uw individuele situatie is essentieel. Dit helpt toekomstige conflicten voorkomen en garandeert dat beide partners eerlijk behandeld worden, ongeacht wat de toekomst brengt. 

Deskundig advies van Lint Notarissen 

Het kiezen van de juiste afspraken is een belangrijke beslissing die verstrekkende gevolgen kan hebben voor uw financiële welzijn en dat van uw partner. Bij Lint Notarissen begrijpen we dat elke situatie uniek is en bieden we daarom persoonlijk, op maat gemaakt advies. Onze deskundige notarissen nemen de tijd om uw persoonlijke en financiële situatie te begrijpen, uw toekomstplannen te bespreken en samen met u te bepalen welke vorm van huwelijkse voorwaarden het beste bij uw levensstijl past. Of u nu kiest voor koude uitsluiting, een beperkte gemeenschap van goederen of een verrekenbeding, wij zorgen ervoor dat uw overeenkomst uw wensen nauwkeurig weerspiegelt en juridisch waterdicht is. Door een adviesgesprek te plannen met Lint Notarissen, neemt u een belangrijke stap naar een zekere toekomst, waarin uw belangen en die van uw partner optimaal beschermd zijn. Neem vrijblijvend contact op met Lint Notarissen voor meer informatie. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Huwelijkse voorwaarden opstellen

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken