Tekst melding

Goede Vrijdag en Tweede Paasdag zijn wij gesloten. De notarissen en medewerkers van Lint notarissen wensen u prettige Paasdagen toe!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Rotterdam

Erfbelasting aangifte bij een notaris in Rotterdam

Erfbelasting aangifte invullen? Lint Notarissen is een deskundig notarissenkantoor in Rotterdam dat u graag op weg helpt met het invullen van erfbelasting aangiften. Ook adviseren wij u graag betreffende aftrekbare kosten en vrijstellingen.

Maak een afspraak bij Lint Notarissen in Rotterdam en ontdek de erfbelasting vrijstellings- en aftrekmogelijkheden. 

Erfbelasting is gebaseerd op de waarde van de erfenis

Hoeveel erfenisbelasting u dient te betalen hangt af van de waarde van de erfenis. Soms is deze waarde gelijk duidelijk: wanneer u een specifiek geldbedrag erft. Terwijl dit minder duidelijk is wanneer u bijvoorbeeld een huis in Rotterdam erft.

De waarde van een erfenis in de vorm van een huis wordt bepaald door de WOZ-waarde. Het is dan ook aan u om deze WOZ-beschikking te controleren. U kunt als erfgenaam immers een bezwaar indienen. Door dit te controleren, kunt u veel belasting betalen. Erfbelasting betalen over de inboedel, doet u op basis van de economische waarde. Ofwel het bedrag dat de hoogste bieder op de markt over zou hebben voor het (meubel)stuk. 

Hoe regelt u uw erfbelasting in Rotterdam?

Nadat bekend is dat u een erfenis ontvangt, krijgt u van de Belastingdienst een brief met de erfbelastingtoeslag. Deze ontvangt één van de erfgenamen binnen 4 maanden na het overlijden van uw dierbare. In de volgende 4 maanden dient de betaling te worden voldaan. Mocht de waarde van de erfenis nog niet bekend zijn, het geërfde huis in Rotterdam nog niet verkocht zijn enz., dan kunt u vragen om uitstel van betaling van de erfbelasting. Echter zal Lint Notarissen in Rotterdam u in de meeste gevallen aanraden om een voorlopige aanslag van de belasting aan te vragen, dit voorkomt of minimaliseert belastingrente. 

De aangifte van erfbelasting kunt online afhandelen. Met het specifieke nummer op de condoleancebrief logt u in op de website van de Belastingdienst. Ook is het nog steeds mogelijk om dit op papier te doen, via de belastingtelefoon vraagt u dan een formulier aan.

Lint Notarissen kan u helpen bij het handig invullen van deze aangiften, u adviseren over de kosten die aftrekbaar zijn van de erfbelasting.  Meer weten over het afhandelen van erfbelasting op een financieel gunstige wijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Erfbelasting | Rotterdam

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2021 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken