Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Lekkerkerk

Erfbelasting aangifte in Lekkerkerk

Erfbelasting aangifte invullen? Hulp nodig bij het invullen van de erfbelasting aangifte Lekkerkerk? Lint Notarissen is een deskundig notarissenkantoor dat u graag op weg helpt met het invullen van erfbelasting aangiften. Ook adviseren wij u graag betreffende aftrekbare kosten en vrijstellingen.

Maak een afspraak op een van onze kantoren in de buurt van Lekkerkerk en ontdek de erfbelasting vrijstellings- en aftrekmogelijkheden. 

Erfbelasting is gebaseerd op de waarde van de erfenis

Hoeveel erfenisbelasting u dient te betalen hangt af van de waarde van de erfenis. Soms is deze waarde gelijk duidelijk: wanneer u een specifiek geldbedrag erft. Terwijl dit minder duidelijk is wanneer u een huis in Lekkerkerk erft.

De waarde van een erfenis in de vorm van een huis wordt bepaald door de WOZ-waarde. Het is dan ook aan u om deze WOZ-beschikking te controleren. U kunt als erfgenaam immers een bezwaar indienen. Door dit te controleren, kunt u veel belasting betalen. Erfbelasting betalen over de inboedel, doet u op basis van de economische waarde. Ofwel het bedrag dat de hoogste bieder op de markt over zou hebben voor het (meubel)stuk. 

Hoe regelt u erfbelasting?

Nadat bekend is dat u een erfenis ontvangt, krijgt u van de Belastingdienst een brief met de erfbelastingtoeslag. Deze ontvangt één van de erfgenamen binnen 4 maanden na het overlijden van uw dierbare. In de volgende 4 maanden dient de betaling te worden voldaan. Mocht de waarde van de erfenis nog niet bekend zijn, het geërfde huis in Lekkerkerk nog niet verkocht zijn enz., dan kunt u vragen om uitstel van betaling van de erfbelasting. Echter zal Lint Notarissen u in de meeste gevallen aanraden om een voorlopige aanslag van de belasting aan te vragen, dit voorkomt of minimaliseert belastingrente. 

De aangifte van erfbelasting kunt online afhandelen. Met het specifieke nummer op de condoleancebrief logt u in op de website van de Belastingdienst. Ook is het nog steeds mogelijk om dit op papier te doen, via de belastingtelefoon vraagt u dan een formulier aan.

Lint Notarissen kan u helpen bij het handig invullen van deze aangiften, u adviseren betreffende de kosten die aftrekbaar zijn van de erfbelasting.  Meer weten over het afhandelen van erfbelasting op een financieel gunstige wijze? Maak nu een afspraak op een van onze vestigingen in de buurt van Lekkerkerk.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Erfbelasting | Lekkerkerk

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken