Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Schenkingsvrijstelling eigen woning kan ook gelden voor eerder gemaakte kosten

In het ene geval viel de uitspraak de goede kant op voor de ontvanger van de schenking, in het andere geval ging de vlieger niet op.

Het kan zijn dat u in afwachting van de eigen woning schenking door uw ouders alvast kosten maakt aan onderhoud of verbouwing en ook de facturen daarvan alvast betaalt. Om dan toch als ontvanger in aanmerking te kunnen komen voor de schenkingsvrijstelling, moet u aannemelijk kunnen maken dat u die kosten wilde financieren uit de te ontvangen schenking en dat die schenking ook daadwerkelijk aan u is overgemaakt. Het is dat kader van belang om aan te tonen op welke data relevante contacten hebben plaatsgevonden over de in het vooruitzicht gestelde schenking en de opdracht aan de aannemer.

U moet aannemelijk kunnen maken dat u bij ondertekening van de opdrachtbevestiging redelijkerwijs kon verwachten was dat u voor de onderhouds- of verbouwingskosten een schenking zou ontvangen. Als u dat niet kunt aantonen, komt u niet in aanmerking voor de vrijstelling.

Wilt u meer weten over de tijdelijk verruimde schenkingsvrijstelling eigen woning? Bel ons voor het maken van een afspraak.
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken