Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Minister verbetert informatie over erkennen huwelijk uit geregistreerd partnerschap

Aan de informatie op de website is nu toegevoegd dat burgers bij de gemeente om een internationaal uittreksel van de huwelijksakte kunnen vragen als zij hun in een huwelijk omgezette geregistreerd partnerschap in het buitenland willen bewijzen. Niet alle landen erkennen namelijk een huwelijk dat eerst een geregistreerd partnerschap was.

Andere landen kunnen de omzetting van geregistreerd partnerschap naar huwelijk zien aan de code die in het afschrift of uittreksel van de huwelijksakte is vermeld. Nederland kan andere staten niet dwingen om de omzetting te accepteren. Een passende oplossing voor burgers die hun huwelijk in het buitenland moeten bewijzen, is de afgifte van een internationaal uittreksel van de huwelijksakte.

Wilt u meer weten over het omzetten van geregistreerd partnerschap in een huwelijk? Bel ons voor het maken van een afspraak.
notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken