Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Minister bekijkt aanbevelingen over bescherming vermogen minderjarigen

De minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind, gaat nog eens goed kijken naar de aanbevelingen in het rapport ‘Toezicht op het bewind van ouders en voogden over het vermogen van minderjarigen’. Hij reageert daarmee op Kamervragen over de aanbevelingen.

Aanleiding voor de vragen is een casus waarbij een minderjarige op meerderjarige leeftijd ontdekte dat zijn erfdeel in een nalatenschap door zijn ouder of voogd is verteerd. Als gevolg van slecht bewind kon hij niet meer volledig aanspraak maken op het erfdeel dat hij als minderjarige had gekregen.

Incidenten

Weerwind vraagt zich echter af of dit een veel voorkomend en urgent maatschappelijk probleem is. Het lijkt volgens hem in de praktijk om incidenten te gaan. Eerder schoof hij al het wetsvoorstel om de positie van minderjarigen in het erfrecht te versterken door.

Rapport

Wel erkent de minister dat de positie van minderjarigen in het erfrecht een aandachtspunt is. Daarom gaat hij nog eens goed kijken naar de aanbevelingen die onderzoekers hebben gedaan in het rapport ‘Toezicht op het bewind van ouders en voogden over het vermogen van minderjarigen’. Dit najaar laat Weerwind weten wat zijn bevindingen zijn over het rapport.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken