Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

Financiële informatie en uitleg notariële akte nodig bij aandelenoverdracht.

Als een aandeelhouder in een besloten vennootschap aandelen wil overdragen, zal de desbetreffende aandeelhouder meestal verplicht zijn om zijn aandelen aan te bieden aan de overige aandeelhouders. Als de overdragende aandeelhouder dat doet, hebben de overige aandeelhouders in een besloten vennootschap het recht om in het kader van een aanbiedingsregeling financiële informatie van de besloten vennootschap te verkrijgen. Zonder die informatie kunnen de overige aandeelhouders immers niet nagaan of een externe financiering mogelijk is, aldus rechtbank den Haag

In een geschil over de uitleg van een notariële akte besloot het gerechtshof Arnhem Leeuwarden dat hoewel een notariële akte dwingende bewijskracht levert, dat als een van partijen er in slaagt tegenbewijs te leveren waaruit blijkt dat de notariële akte door een fout van een partijadviseur niet de partijbedoeling weergeeft over de over te nemen rekening courant schuld, de koopsom met betrekking tot dat onderdeel toch moet worden aangepast.

Financiële informatie en uitleg van de akte zijn daarom wezenlijke onderdelen bij aandelenoverdracht. Wilt u meer weten over alle rechten en plichten bij aandelenoverdracht? Bel ons voor het maken van een afspraak.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken