Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

8 september 2021

LintNotarissen.nl

Vroeger de klas…….en nu de spreekkamer uitgestuurd!! 

Je wordt niet vaak ergens weggestuurd. Misschien moest u vroeger als kind wel eens de gang op na kattenkwaad uitgehaald te hebben op school, maar als volwassenen ergens worden weggestuurd, dan is er toch iets bijzonders aan de hand! Als notaris moet ik toch vaak personen die de cliënt bijstaan verzoeken mijn spreekkamer te verlaten en in de wachtkamer plaats te nemen. Dit komt voor bij het (voor)bespreken/opstellen van een testament of soms ook bij een levenstestament.

De notaris moet erop toezien dat de testateur zijn wil vrij en onafhankelijk van anderen kan vormen en uiten. Een testament bij de notaris mag dus niet worden besproken/gepasseerd in aanwezigheid van bijvoorbeeld kinderen, familie en/of belanghebbenden. De notaris moet acht slaan op het risico van (mogelijke) beïnvloeding van degene die zijn/haar testament/levens- testament opmaakt door derden. Cliënten worden vaak door kinderen, familie en/of zorgmedewerkers gebracht naar mijn kantoor. Dat is vrijwel altijd goed bedoeld. Begeleiders van cliënten moeten zich echter realiseren dat een testament en soms een levenstestament alleen onder vier ogen met de notaris kan worden besproken/gepasseerd. 

Dus het spijt mij, maar soms moet ik goedbedoelende mensen opnieuw een moment uit hun jeugd laten beleven, behalve natuurlijk als u altijd bijzonder braaf bent geweest in de klas.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken