Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

12 mei 2020

LintNotarissen.nl

Videobellen: uw notaris dichtbij

Ook in deze tijden van corona-maatregelen gaat ons notariaat onverminderd door met haar dienstverlening.

Dat heeft niet alleen te maken met onze motivatie om onze cliënten te ontzorgen en maximale service te bieden, maar zeker ook met het feit dat de notaris ‘Ministerie plicht’ heeft, oftewel als vitaal beroep haar cliënten juridische diensten moet verlenen.

In het notariaat heeft inmiddels het fenomeen videobellen/beeldbellen haar intrede gedaan. Sterker nog: het is op dit moment een veel toegepast communicatiemiddel sinds het corona-virus uitbrak. Voor mij als notaris en voor cliënten biedt videobellen/beeldbellen een mogelijkheid om ‘veilig’ te communiceren en besprekingen te voeren, ook nu de regering de corona-maatregelen gaat versoepelen. De wetgever maakt het mogelijk om hiervan in de notarispraktijk gebruik van te maken.

U kunt bij het maken van een afspraak met ons kantoor er voor kiezen een video-belafspraak te maken. U kunt dan vanuit huis op een in onderling overleg te bepalen tijdstip een bespreking met mij of met de kandidaat-notaris/ notariële juriste hebben. Ons kantoor maakt voornamelijk verbindingen via WhatsApp. Vrijwel iedereen beschikt hierover, het geeft een prima beeldkwaliteit en is gebruiksvriendelijk. De praktijk wijst uit dat cliënten het als prettig ervaren om vanuit hun huiselijke sfeer een bespreking te voeren. Het werkt ook tijdsbesparend, dus kostenverlagend, hetgeen t.z.t.in de tarieven tot uitdrukking kan komen.

Beeldbellen is uitsluitend mogelijk voor besprekingen. Voor het passeren van de akten is het noodzakelijk naar kantoor te komen. De akte moet in aanwezigheid van de notaris worden ondertekend. In zeer bijzondere (nood) gevallen is een spoedwet in werking getreden waarbij ook met beeldbellen andere notariële handelingen kunnen worden verricht.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken