Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Ga terug

24 september 2020

LintNotarissen.nl

Videobellen: uw notaris dichtbij

Ook in deze tijden van corona-maatregelen gaat ons notariaat onverminderd door met haar dienstverlening.

Dat heeft niet alleen te maken met onze motivatie om onze cliënten te ontzorgen en maximale service te bieden, maar zeker ook met het feit dat de notaris ‘Ministerie plicht’ heeft, oftewel als vitaal beroep haar cliënten juridische diensten moet verlenen.

In het notariaat heeft inmiddels het fenomeen videobellen/beeldbellen haar intrede gedaan. Sterker nog: het is op dit moment een veel toegepast communicatiemiddel sinds het corona-virus uitbrak. Voor mij als notaris en voor cliënten biedt videobellen/beeldbellen een mogelijkheid om ‘veilig’ te communiceren en besprekingen te voeren, ook nu de regering de corona-maatregelen gaat versoepelen. De wetgever maakt het mogelijk om hiervan in de notarispraktijk gebruik van te maken.

U kunt bij het maken van een afspraak met ons kantoor er voor kiezen een video-belafspraak te maken. U kunt dan vanuit huis op een in onderling overleg te bepalen tijdstip een bespreking met mij of met de kandidaat-notaris/ notariële juriste hebben. Ons kantoor maakt voornamelijk verbindingen via WhatsApp. Vrijwel iedereen beschikt hierover, het geeft een prima beeldkwaliteit en is gebruiksvriendelijk. De praktijk wijst uit dat cliënten het als prettig ervaren om vanuit hun huiselijke sfeer een bespreking te voeren. Het werkt ook tijdsbesparend, dus kostenverlagend, hetgeen t.z.t.in de tarieven tot uitdrukking kan komen.

Beeldbellen is uitsluitend mogelijk voor besprekingen. Voor het passeren van de akten is het noodzakelijk naar kantoor te komen. De akte moet in aanwezigheid van de notaris worden ondertekend. In zeer bijzondere (nood) gevallen is een spoedwet in werking getreden waarbij ook met beeldbellen andere notariële handelingen kunnen worden verricht.

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken