Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

12 maart 2019

LintNotarissen.nl

Levenstestament is géén testament

Elke 2e dinsdag van de maand zal Lint Notarissen in deze column beknopt aandacht besteden aan een actueel notarieel onderwerp. Vandaag is dat het Levenstestament. Maar LET OP: een levenstestament is GEEN testament!

Een testament geeft een regeling voor nà het overlijden. In een levenstestament geeft men aan hoe zaken moeten worden geregeld bij leven, wanneer u daar zelf niet meer toe in staat bent , zoals bijv. bij dementie, ernstige invaliditeit etc.
Een levenstestament biedt de mogelijkheid andere personen (meestal de partner en/of kinderen) voor u te laten optreden bij bankzaken, maar denk ook aan bijv. verkoop van de woning etc. Ook kan een levenstestament behulpzaam zijn bij immateriële beslissingen, zoals doktersbehandeling enz.
Indien er bij het intreden van wilsonbekwaamheid geen levenstestament bestaat dan is men aangewezen op de rechter voor het instellen van een meerderjarigenbewind/mentorschap. Jaarlijks dient dan verantwoording te worden afgelegd bij de rechter, hetgeen vaak als omslachtig wordt ervaren. Het levenstestament wordt geregeld via de notaris, in dat geval is er dus geen bemoeienis van een rechter. U dient dit wel tijdig te regelen U regelt dit bij Lint Notarissen.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken