Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

11 april 2022

LintNotarissen.nl

Het stiefoudergevaar

Nadat ik in mijn 2 vorige columns heb gewezen op de noodzakelijke aandacht die het “levenstestament” vraagt, wil ik met onderstaand opnieuw wijzen (met excuus voor de onsympathieke aanhef) op één van de belangrijkste onderdelen van het testament namelijk: Wilsrechten.

Een van de meest probleem veroorzakende rechten zijn wilsrechten. Zoals inmiddels bekend verkrijgen de kinderen krachtens Wettelijke verdeling bij het overlijden van één van de ouders slechts een niet opeisbare vordering op de langstlevende ouder, maar door de wetgever wordt aan kinderen wel de mogelijkheid geboden wilsrechten in te roepen op het moment dat de langstlevende ouder hertrouwt. Door het inroepen van wilsrechten verkrijgen de kinderen goederen ter waarde van hun vordering (erfdeel) op de langstlevende ouder. Kinderen kunnen zo mede-eigenaar worden van het eigen woonhuis, waardoor de langstlevende ouder zijn/haar autonomie in belangrijke mate kwijtraakt.

BEPERKEN WILSRECHTEN.

Bij testament kunnen wilsrechten van de kinderen worden beperkt. Met ongedaan making van wilsrechten in het testament wordt voorkomen dat de kinderen rechten op goederen (het eigen woonhuis) opeisen op het moment dat de langstlevende ouder na overlijden van zijn of haar partner hertrouwt.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken