Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

12 november 2019

LintNotarissen.nl

Het notariaat: mensenwerk

In mijn maandelijkse column behandel ik notariële onderwerpen die voor u als lezer van belang kunnen zijn. Deze keer wil ik daar van afwijken in verband met mijn 45 jarig jubileum. Het Kontakt schonk hier aandacht aan in haar editie van dinsdag 22oktober jl.

Graag wil ik nog eens benadrukken, dat in die 45 jaren dat ik werkzaam ben in het notariaat er op het vlak van werk- en productie veel is veranderd. Het handmatige aspect is tegenwoordig vrijwel van A tot Z volledig geautomatiseerd én alle in onze database opgeslagen informatie wordt rechtstreeks in de notariële akten verwerkt en daarna in de benodigde registers opgenomen. Bijna alle registers (waarvan de belangrijkste zijn: het Kadaster, de Kamer van Koophandel en de Basisregistratie personen) zijn digitaal te raadplegen.

Maar het ambt zelf is eigenlijk niet veranderd. Nog altijd is het ambt gebaseerd op het vertrouwen van de cliënt, het vertrouwen in de onpartijdigheid en de kwaliteit van het werk én dat je als notaris altijd handelt in het belang van alle betrokken partijen. Het proces van de totstandkoming van ons notariële product is dan wel volledig gedigitaliseerd, maar de notaris zelf blijft een mens van vlees en bloed, die nog steeds bezig is met mensenwerk. Ik hoop van harte dat dit mensenwerk in het notariaat, ondanks alle digitale ontwikkelingen, nog heel lang zo blijft bestaan.

.........................................................................WAARVAN AKTE

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken