Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

11 mei 2019

LintNotarissen.nl

Erfrecht bij een nieuwe relatie na echtscheiding met (stief)kinderen

Cijfers wijzen uit dat 1 op de 3 huwelijken tegenwoordig eindigt door echtscheiding. In veel gevallen wordt een nieuwe relatie aangegaan en is er bij hertrouwen sprake van stiefkinderen. Vorige keer besprak ik dat bij overlijden en hertrouwen complicaties ontstaan met kinderen. Deze complicaties ontstaan ook wanneer er sprake is van hertrouwen nà een echtscheiding.

Afhankelijk in welke fase van het leven de echtscheiding plaatsvindt kunnen er complicaties ontstaan. Bijvoorbeeld echtscheiding met nog jonge kinderen en hertrouwen, waarbij het nieuwe echtpaar bij testament alles aan elkaar nalaat: in deze situatie kunnen bij overlijden stiefkinderen goederen opeisen. Met klem adviseer ik cliënten die zich in deze situatie bevinden in hun testament (extra) aandacht te besteden aan wilsrechten en deze wilsrechten ongedaan maken of te beperken, zodat de rechten aan stiefkinderen ongedaan gemaakt of beperkt worden.

Neem voor informatie contact op met Lint Notarissen.

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken