Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Ga terug

23 januari 2020

LintNotarissen.nl

Erfrecht bij een nieuwe relatie na echtscheiding met (stief)kinderen

Cijfers wijzen uit dat 1 op de 3 huwelijken tegenwoordig eindigt door echtscheiding. In veel gevallen wordt een nieuwe relatie aangegaan en is er bij hertrouwen sprake van stiefkinderen. Vorige keer besprak ik dat bij overlijden en hertrouwen complicaties ontstaan met kinderen. Deze complicaties ontstaan ook wanneer er sprake is van hertrouwen nà een echtscheiding.

Afhankelijk in welke fase van het leven de echtscheiding plaatsvindt kunnen er complicaties ontstaan. Bijvoorbeeld echtscheiding met nog jonge kinderen en hertrouwen, waarbij het nieuwe echtpaar bij testament alles aan elkaar nalaat: in deze situatie kunnen bij overlijden stiefkinderen goederen opeisen. Met klem adviseer ik cliënten die zich in deze situatie bevinden in hun testament (extra) aandacht te besteden aan wilsrechten en deze wilsrechten ongedaan maken of te beperken, zodat de rechten aan stiefkinderen ongedaan gemaakt of beperkt worden.

Neem voor informatie contact op met Lint Notarissen.

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken