Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Ga terug

9 december 2019

LintNotarissen.nl

Einde jaar: nog even regelen

De maand december staat in het teken van feestdagen. Voor sommige branches betekent deze maand vooral topdrukte. Niet iedereen staat hierbij stil, maar het notariaat behoort van oudsher tot die branches. Mensen komen in aanraking met notariële dienstverlening bij vastgoedtransacties, (levens-)testamenten, nalatenschappen, relatievormen, vennootschappen, Stichtingen/Verenigingen, schenkingen etc. etc.

Wij stellen het vertrouwen van onze cliënten in onze kantoren zeer op prijs. De praktijk leert dat aan het einde van het jaar mensen nog allerlei zaken willen regelen. De redenen zijn vaak fiscaal, maar ook dat men zelf de te behandelen zaken te lang uitstelt. Het einde van het jaar veroorzaakt dan dat de tijdsdruk een rol gaat spelen. Voor notariële medewerkers en (kandidaat) notarissen is sinds jaar en dag de maand december hectisch.

Er komen meer zaken binnen en er zijn minder werkdagen beschikbaar door de viering van Sinterklaas, Kerstfeest en de jaarwisseling. De normaal al hoge werkdruk in het notariaat wordt dan nog hoger. Ik adviseer lezers zaken die geregeld moeten worden niet uit te stellen tot November/December van het jaar. In mijn vorige column schreef ik dat het notariaat mensenwerk is, dat heeft als gevolg dat het notariaat maatwerk levert. Geen dossier is hetzelfde.

Maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving worden gecompliceerder, specialisme is geboden, maar vergt ook tijd om een goed en kwalitatief product af te leveren. Met tijdig aankondigen/regelen van zaken helpt u ons daarmee.

Fijne feestdagen en een goed 2020!

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken