Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Ga terug

25 mei 2020

LintNotarissen.nl

Einde jaar: nog even regelen

De maand december staat in het teken van feestdagen. Voor sommige branches betekent deze maand vooral topdrukte. Niet iedereen staat hierbij stil, maar het notariaat behoort van oudsher tot die branches. Mensen komen in aanraking met notariële dienstverlening bij vastgoedtransacties, (levens-)testamenten, nalatenschappen, relatievormen, vennootschappen, Stichtingen/Verenigingen, schenkingen etc. etc.

Wij stellen het vertrouwen van onze cliënten in onze kantoren zeer op prijs. De praktijk leert dat aan het einde van het jaar mensen nog allerlei zaken willen regelen. De redenen zijn vaak fiscaal, maar ook dat men zelf de te behandelen zaken te lang uitstelt. Het einde van het jaar veroorzaakt dan dat de tijdsdruk een rol gaat spelen. Voor notariële medewerkers en (kandidaat) notarissen is sinds jaar en dag de maand december hectisch.

Er komen meer zaken binnen en er zijn minder werkdagen beschikbaar door de viering van Sinterklaas, Kerstfeest en Jaarwisseling. De normaal al hoge werkdruk in het notariaat wordt dan nog hoger. Ik adviseer lezers zaken die geregeld moeten worden niet uit te stellen tot November/December van het jaar. In mijn vorige column schreef ik dat het notariaat mensenwerk is, dat heeft als gevolg dat het notariaat maatwerk levert. Geen dossier is hetzelfde.

Maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving worden gecompliceerder, specialisme is geboden, maar vergt ook tijd om een goed en kwalitatief product af te leveren. Met tijdig aankondigen/regelen van zaken helpt u ons daarmee.

Fijne feestdagen en een goed 2020!

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken