Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Belasting vrij schenken

Belastingvrij schenken

Als een notaris het over een schenking heeft, heeft hij het over een financiële gift. U geeft een bepaald bedrag aan een persoon of goed doel. Wellicht aan iemand die in een andere levensfase zit die de schenking goed kan gebruiken.

Schenking aan uw kind(eren)

Er zijn verschillende redenen waarom u uw kind(eren) een belastingvrije schenking wilt geven, denk hierbij aan een schenking voor bijvoorbeeld een huis of een studie. Naast het feit dat u uw kind(eren) een steuntje in de rug geeft, heeft u er zelf ook profijt van. U verlaagt namelijk uw vermogen, waardoor u minder vermogensrendementsheffing verschuldigd bent. De belastingdienst bepaalt jaarlijks tot welk bedrag u mag schenken, als ouder mag u tot € 6.604,- euro belastingvrij aan uw kind(eren) schenken. Daarnaast mag u uw kind éénmalig een groot bedrag belastingvrij schenken. De waarde daarvan hangt wel af van het bestedingsdoel en er zitten voorwaarden aan verbonden.

De actuele bedragen kunt u hier vinden.

Belastingvrij schenken aan uw naasten

Het belastingvrij schenken aan uw naasten kan financieel voordelig zijn. Zeker wanneer u schenkt aan een naaste die ook uw erfgenaam is. Immers is dit bedrag momenteel belastingvrij. Wanneer u overlijdt en uw vermogen wordt omgezet in een erfenis, dient hier belasting over te worden betaald. Hoe lager het bedrag, hoe minder belasting hierover betaald wordt. Door nu alvast te schenken, verlaagt u het bedrag dat later betaald dient te worden over de erfenis.

Belasting aftrekken

Stel u heeft een schenking gedaan aan een goed doel, deze doelen lopen uiteen van het WWF, Kika, Unicef en nog velen meer. Naast deze organisaties vallen ook sportverenigingen of buurthuizen onder het schenken aan een goed doel. Kan daar belasting van afgetrokken worden? Het antwoord is: Ja dat kan! Schenkingen aan een goed doel kunt u aftrekken van de inkomstenbelasting bij de belastingdienst. U kunt dus belastingvoordelig schenken aan een goed doel naar eigen keuze.

Regel uw belastingvrije schenking bij een notaris

Voor het schenken aan een persoon is het niet noodzakelijk om naar een notaris te gaan, wel kan een notaris u adviseren en helpen met het inzicht krijgen in uw schenkingen. Lint Notarissen kan zorgdragen over uw documenten betreft schenkingen. met een schenkingsakte opgesteld door Lint Notarissen weet u zeker dat alles goed geregeld is.

Wilt u meer informatie of wilt u uw schenking regelen bij Lint Notarissen? Neem dan contact met ons op of maak nu een afspraak!

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Belasting vrij schenken

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken