Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Ga terug
Poese-beedigd

Mr. Farisha Poesé beëdigd tot waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris

23 januari 2020 16:53:38

De weg naar het notarisschap is lang. Mr. Farisha Poesé kan er van meepraten. Onlangs werd ze na 4 jaar universitaire studie en vier jaar stage (gecombineerd met een postacademische beroepsopleiding) beëdigd tot waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris.

“Deze kwalificatie houdt in dat ik een notaris mag vervangen tijdens diens afwezigheid en bevoegd ben notariële aktes te ondertekenen”, vertelt de bij Lint Notarissen werkzame kandidaat-notaris.

Tien jaar geleden begon Farisha Poesé aan haar universitaire studies Notarieel recht en Rechtsgeleerdheid. Na de succesvolle afronding koos ze bewust voor het notariaat en ging in 2015 als kandidaat-notaris bij Lint Notarissen aan de slag. In die periode werd ze geacht om een postacademische driejarige beroepsopleiding te volbrengen om zo haar waarnemingsbevoegdheid te behalen. “Vooral het eerste jaar was bijzonder zwaar”, kijkt Mr. Poesé terug. “Ik werkte fulltime hier op kantoor en moest de avonduren en weekenden vol investeren in mijn studie. Na verloop van tijd vond ik de balans die nodig was om beide goed te kunnen combineren. Toen ging het iets gemakkelijker, al besef ik nu ik die periode van keihard studeren achter me heb gelaten, hoe pittig het was. Ik hield me eigenlijk alleen maar bezig met mijn vak, voor sociale contacten was mondjesmaat ruimte. Mijn brandende ambitie én de steun die ik kreeg van collega’s waarvan in het bijzonder kandidaat-notaris mr. Linda Broere en notaris mr. Leo van Veen hebben me in die fase geweldig geholpen. Ze waren altijd bereid om te sparren of me terzijde te staan als ik hun kennis en ervaring nodig had. Beter kon ik het niet treffen. Ik ben hen daar ook zeer dankbaar voor. Ik werk nu bijna 4 jaar voor Lint Notarissen en wat mij betreft komen daar nog heel wat jaren bij. Ik heb het bij Lint Notarissen sowieso erg naar mijn zin. Het mooie is dat we met onze vestigingen in Lekkerkerk, Bergambacht, Hoogvliet en Rhoon zowel in dorpse als stadse settingen opereren en je je zo in het beste van twee werelden begeeft. Die diversiteit spreekt me enorm aan en maakt het vak extra boeiend. Het notariaat is aanmerkelijk minder saai dan veel mensen veronderstellen. Het is cliché maar echt elk dossier is weer anders. Dat boeit. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat steeds meer vrouwen er voor kiezen om een notariële studie te gaan volgen maar tegelijkertijd ook een beetje jammer dat zo weinig mannen voor het notariaat kiezen. Binnen ons kantoor in Lekkerkerk is de notaris de enige man”.

Mr. Poesé zal mr. Van Veen vanaf nu een paar uurtjes op de dinsdag en donderdag middag vervangen. “Groot voordeel daarvan voor onze cliënten is dat we onze openingstijden hierdoor kunnen verruimen want mr. van Veen heeft in die tussentijd even de tijd voor andere dingen en ’s avonds kan hij weer vol energie op de praktijk aanwezig zijn.”

De komende twee jaar wil Farisha Poesé benutten om haar notariële stage (van 6 jaar) af te ronden. Als dat gebeurd is, krijgt ze het predicaat ‘benoembaar notaris’ en is haar lange studiereis na twaalf jaar afgerond.

LintNotarissen.nl

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken