Coronavirus en Notariaat

Iedereen wordt door het Coronavirus geraakt. Ook het notariaat. De notaris is niet alleen bevoegd, maar ook verplicht om opgedragen werkzaamheden te verrichten. Onze dienstverlening valt namelijk onder Ďnoodzakelijke overheidsprocessení en staat op de lijst met Ďvitale beroepení.

Het werk moet zoveel mogelijk doorgaan, waarbij cliŽnten en medewerkers uiteraard zoveel mogelijk beschermd dienen te worden. Daarvoor hebben we een aantal maatregelen genomen.
Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis en houden op kantoor afstand van elkaar. Apparatuur wordt steeds ontsmet. De receptionisten communiceren waar mogelijk via een geluidsinstallatie achter een raam. Vanaf die plek worden ook de legitimatiebewijzen getoond en gefotografeerd. Er zijn wasbakjes om handen wassen. In de wachtkamers staan de stoelen ver uit elkaar. In mijn spreekkamer zitten cliŽnten op minimaal drie meter afstand. Voor de ondertekening van de akten wordt een rollend tafeltje gebruikt. Het legaliseren van handtekeningen en afgifte van stukken vindt plaats via een raam onder een luifel buiten.

Om het bezoek op de kantoren te beperken en partijen uit elkaar te houden, wordt waar mogelijk met volmachten gewerkt. Besprekingen vinden nu veelal plaats via video bellen. Verzoek is om ons kantoor na telefonische aankondiging te bezoeken. Bekijk vooraf ons Corona Protocol op onze website www.lintnotarissen.nl!
Voor corona-patiŽnten is een speciale noodwet van kracht. Het is nu mogelijk om een akte op afstand te passeren, uiteraard onder videotoezicht van de notaris met getuigen. Vraag hiernaar indien nodig.

Er wordt van iedereen veel inzet en voorzichtigheid gevraagd ter voorkoming van besmetting. Ik vraag hiervoor uw begrip en medewerking! Ik wens iedereen sterkte.