Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Kosten samenlevingscontract

Wat kost een samenlevingscontract?

Een samenlevingscontract bij Lint Notarissen kost tussen de €200 en €500. Dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen, de extra zaken die u vast wenst te leggen en meer. Lint Notarissen houdt een scherpe prijs aan voor het opstellen en vastleggen van het contract.

Een samenlevingscontract biedt duidelijkheid

Bent u van plan een samenlevingscontract af te sluiten met uw partner? Een samenlevingscontract biedt duidelijkheid in:

  • De te betalen kosten
  • Geld en spullen verdeling wanneer u en uw partner uit elkaar gaan
  • Vrijstelling van belasting in geval van scheiden
  • U krijgt recht op nabestaandepensioen in geval van overlijden van uw partner
  • De te gebruiken bankrekeningen

Wat is een samenlevingscontract en waarop sluit u hem af?

Een samenlevingscontract biedt duidelijkheid in de afspraken betreffende het samenwonen. Financiële, juridische en soms ook praktische zaken worden schriftelijk vast gelegd. Zaken waar u normaal gesproken wellicht niet over na denkt, worden nu besproken en opgeschreven.

Wat gebeurt er met bezittingen en geld als een van u komt te overlijden? Het is verstandig hier vast over na te denken, ook wanneer dit nog erg ver weg lijkt. Wanneer u niets vastlegt, gaan uw bezittingen en geld naar familie of kinderen in plaats van naar uw partner. Zeker wanneer de kinderen nog minderjarig zijn, kan dit bijzonder vervelend zijn.

Lint Notarissen helpt u bij het opstellen van het contract en legt deze zaken officieel voor u vast. Op deze manier creëert u duidelijkheid voor uzelf, uw partner en familie. 

Een samenlevingscontract opstellen met Lint Notarissen

Lint Notarissen heeft kantoren in Lekkerkerk, Rhoon, Bergambacht en Hoogvliet. Op elk van deze locaties kunt u terecht voor het opstellen van een samenlevingscontract. Lint Notarissen heeft niet alleen al vele jaren ervaring met betrekking tot onder andere het opstellen van samenlevingscontracten, ook zijn wij op de hoogte van de laatste wijzigingen, eisen en trends. Zo wordt het opstellen van een samenlevingscontract steeds populairder in Nederland.

Wilt u de kosten voor uw samenlevingscontract weten? Neem dan contact op met Lint Notarissen.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten samenlevingscontract

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken