Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Kosten samenlevingscontract

Het opstellen van een samenlevingscontract: Hoe Lint Notarissen u kan helpen 

Wanneer u en uw partner besluiten om samen verder te gaan zonder te trouwen, is het opstellen van een samenlevingscontract een verstandige keuze. Bij Lint Notarissen begrijpen we dat elk koppel uniek is en dat de kosten voor het opstellen variëren, afhankelijk van uw individuele wensen en behoeften. Wij staan klaar om met u te overleggen, uw wensen te verkennen en een duidelijke indicatie te geven van de bijbehorende kosten. 

De betekenis van een samenlevingscontract 

Een samenlevingscontract is een document waarin financiële, juridische en praktische afspraken worden vastgelegd. Dit zijn vaak zaken die in het dagelijks leven niet altijd besproken worden, maar wel van groot belang zijn voor een gezamenlijke toekomst. U kunt onder meer de volgende dingen vastleggen:  

  • Hoe de dagelijkse kosten verdeeld worden. 
  • Wie welke bankrekeningen beheert. 
  • Afspraken over de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen. 
  • Hoe bezittingen verdeeld worden als de relatie eindigt. 
  • Een verblijvingsbeding, waardoor bij overlijden van een partner de ander de gemeenschappelijke bezittingen behoudt. 

Het biedt niet alleen duidelijkheid bij een eventuele breuk of overlijden, maar kan ook fiscale voordelen zoals belastingvrijstellingen en belastingvoordelen met zich meebrengen. Voor het ontvangen van partnerpensioen is het zelfs vaak noodzakelijk. Wij adviseren om elke vijf jaar uw contract te herzien, aangezien er in die tijd veel kan veranderen, zowel in uw persoonlijke situatie als in de wetgeving. 

Deskundige ondersteuning van Lint Notarissen 

Bij Lint Notarissen helpen we u niet alleen met het opstellen van een samenlevingscontract, maar bieden we ook advies en begeleiding om de juiste keuzes te maken. Een goed opgesteld contract creëert duidelijkheid en zekerheid voor u en uw partner, en ook voor familieleden. 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de kosten? Neem dan gerust contact op met Lint Notarissen. We zijn er om u te ondersteunen en te zorgen dat alles naar wens wordt geregeld in dit belangrijke onderdeel van uw leven samen. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten samenlevingscontract

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken