Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Kosten samenlevingscontract

Een samenlevingscontract opstellen, wat kost dat nu eigenlijk?

Afhankelijk van uw wensen wordt er een berekening gemaakt voor de kosten. Lint Notarissen houdt een scherpe prijs aan voor het opstellen en vastleggen van het contract. Wij komen graag met u in contact om te bespreken wat uw wensen zijn. Op deze manier kunnen wij u betere richtlijnen geven van de kosten van een samenlevingscontract.

Waarom sluit u een samenlevingscontract af?

Financiële, juridische en soms ook praktische zaken worden schriftelijk vastgelegd. Zaken waar u normaal gesproken wellicht niet over na denkt, worden nu besproken en opgeschreven. Hierbij kunt u denken aan:

  • De verdeling van de kosten
  • De bankrekening(en)
  • De kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen
  • De verdeling van de bezittingen als u uit elkaar gaat
  • Een verblijvingsbeding: als uw partner komt te overlijden mag u de gemeenschappelijke bezittingen houden

Naast dat u duidelijkheid schept over de bezittingen en dergelijke wanneer u en uw partner eventueel uit elkaar gaan of één van de twee komt te overlijden, zijn er ook een voordelen waar u als stel gebruik van kunt maken. Namelijk: belastingvrijstellingen, minder belasting betalen en het recht op nabestaandepensioen (partnerpensioen). Ook is een samenlevingscontract verplicht als u samen met uw partner partnerpensioen wilt ontvangen. Wij adviseren om elke vijf jaar naar uw partnerschapsvoorwaarden te kijken. In vijf jaar tijd kan een hoop veranderen en kunnen er nieuwe wetten en regels bij komen. Voorkom om voor onaangekondigde verassingen te staan door om de vijf jaar deze check uit te voeren.

Laat uw samenlevingscontract opstellen door Lint Notarissen

Lint Notarissen helpt u bij het opstellen van het contract en legt deze zaken officieel voor u vast. Ook kunnen wij u adviseren en begeleiden om de juiste keuzes te maken. Op deze manier creëert u duidelijkheid voor uzelf, uw partner en familie.

Wilt u de kosten voor uw samenlevingscontract weten? Of wilt u een samenlevingscontract op laten stellen? Neem dan contact op met Lint Notarissen.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten samenlevingscontract

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken