Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Bergambacht

Samenlevingscontract laten opstellen in Bergambacht 

Als u in Bergambacht woont en overweegt samen te gaan wonen, is het verstandig een samenlevingscontract te laten opstellen met Lint Notarissen. Dit juridisch bindende document biedt helderheid voor u en uw partner over belangrijke zaken zoals:  

  • Het gebruik van specifieke bankrekeningen  
  • Bijdragen aan gemeenschappelijke kosten  
  • Verdeling van bezittingen bij een relatiebreuk  
  • Toewijzing van bezittingen bij overlijden  

Het vastleggen van deze afspraken zorgt voor duidelijkheid en zekerheid, wat essentieel is bij onvoorziene gebeurtenissen zoals het beëindigen van de relatie of het overlijden van een partner. Met dergelijke afspraken weet u precies waar u aan toe bent en wat uw rechten zijn.  

Wat kost een samenlevingscontract laten opstellen bij een notaris?   

De kosten voor het opstellen van een contract bij Lint Notarissen variëren afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de complexiteit van de afspraken die u wilt vastleggen. Voor een precieze schatting kunt u een gratis offerte aanvragen, waardoor u een helder beeld krijgt van de verwachte kosten. Dit document is een belangrijke investering in de zekerheid en duidelijkheid binnen uw relatie. Bij Lint Notarissen helpen we u graag met advies over de voordelen en zorgen we ervoor dat alle belangrijke zaken juridisch correct worden vastgelegd.  

Wat leg ik vast in een samenlevingscontract?  

In een samenlevingscontract worden specifieke afspraken gemaakt over hoe bezittingen worden verdeeld in verschillende scenario's. Dit omvat de verdeling van zowel materiële bezittingen als financiële middelen. Cruciaal is de regeling voor het geval een van de partners overlijdt of wanneer de relatie eindigt. U kunt vastleggen wie welke bezittingen krijgt, wat helpt om latere conflicten te voorkomen. Dit is vooral belangrijk als een van beide partners kinderen heeft uit een eerdere relatie, of wanneer er significante familiebezittingen bij betrokken zijn die mogelijk naar familieleden kunnen overgaan in plaats van naar de partner.   

Extra zekerheden binnen een samenlevingscontract   

Een samenlevingscontract laten opstellen in Bergambacht biedt niet alleen duidelijkheid over de verdeling van bezittingen, maar kan ook extra zekerheden omvatten zoals:  

  • Recht op partnerpensioen: Specifieke bepalingen kunnen worden opgenomen om ervoor te zorgen dat de achterblijvende partner recht heeft op het pensioen van de overleden partner, wat normaal gesproken niet automatisch geregeld is buiten een huwelijk of geregistreerd partnerschap.  
  • Fiscale voordelen: Het contract kan fiscaal partnerschap mogelijk maken, wat financiële voordelen biedt tijdens de belastingaangifte.  

Deze bepalingen versterken de financiële stabiliteit en zekerheid voor beide partners, zowel tijdens de duur van hun relatie als in situaties zoals overlijden of scheiding.  

Samenlevingscontract laten opstellen in Bergambacht? Neem contact op!  

Lint Notarissen zit gevestigd in Bergambacht en Lekkerkerk. Dankzij de spreiding van onze kantoren kunt u altijd terecht bij één van onze notarissen om een samenlevingscontract op te stellen.   

Een samenlevingscontract laten opstellen in Bergambacht biedt u en uw partner duidelijke afspraken die de basis leggen voor een zekere toekomst samen. Bent u klaar om deze belangrijke stap te zetten en wilt u zekerheid over uw gezamenlijke afspraken? Maak dan nu een afspraak bij Lint Notarissen. Ons team van deskundige notarissen staat klaar om u te helpen met alle benodigde juridische adviezen en ondersteuning, zodat u met een gerust hart uw toekomst samen kunt plannen. 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Samenlevingscontract laten opstellen | Bergambacht

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken