Tekst melding

i.v.m. met een telefonische storing is ons kantoor alleen bereikbaar per mail. Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Samenlevingscontract laten opstellen

Samenlevingscontract laten opstellen: Hoe Lint Notarissen u kan helpen 

Als u en uw partner besluiten om samen verder te gaan zonder te trouwen, biedt een samenlevingscontract laten opstellen een stevige basis voor uw relatie. Bij Lint Notarissen erkennen we dat elke relatie uniek is, met eigen wensen en behoeften die in het contract moeten worden weerspiegeld. We nemen de tijd om uw situatie en wensen grondig te bespreken en werken samen aan een contract dat uw toekomst samen ondersteunt. Ons team voorziet u van persoonlijk advies en heldere kostenindicaties, zodat u zich volledig ondersteund voelt tijdens dit proces. 

Wat staat er in een samenlevingscontract?  

Het is een document waarin financiële, juridische en praktische afspraken worden vastgelegd. Dit zijn vaak zaken die in het dagelijks leven niet altijd besproken worden, maar wel van groot belang zijn voor een gezamenlijke toekomst. U kunt onder meer de volgende dingen vastleggen:  

  • Hoe de dagelijkse kosten verdeeld worden. 
  • Wie welke bankrekeningen beheert. 
  • Afspraken over de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen. 
  • Hoe bezittingen verdeeld worden als de relatie eindigt. 
  • Een verblijvingsbeding, waardoor bij overlijden van een partner de ander de gemeenschappelijke bezittingen behoudt. 

Het biedt niet alleen duidelijkheid bij een eventuele breuk of overlijden, maar kan ook fiscale voordelen zoals belastingvrijstellingen en belastingvoordelen met zich meebrengen. Voor het ontvangen van partnerpensioen is het zelfs vaak noodzakelijk. Wij adviseren om elke vijf jaar uw samenlevingscontract te herzien, aangezien er in die tijd veel kan veranderen, zowel in uw persoonlijke situatie als in de wetgeving. 

Wat kost een samenlevingscontract laten opstellen? 

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de afspraken en de specifieke behoeften van uw situatie. Wij bieden een transparante prijsstructuur en zorgen ervoor dat u vooraf een duidelijke kostenindicatie krijgt, zodat er geen verrassingen zijn. Onze notarissen nemen de tijd om alles zorgvuldig te bespreken en ervoor te zorgen dat alle financiële, juridische en praktische aspecten correct worden vastgelegd Voor een exacte prijsopgave, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen en een offerte aan te vragen. 

Hoezo moet u kiezen voor Lint Notarissen? 

Bij Lint Notarissen bieden we meer dan alleen hulp bij het opstellen van een partnerschap contract. We voorzien u van deskundig advies en begeleiden u bij het maken van de juiste keuzes die passen bij uw unieke situatie. Een zorgvuldig opgesteld samenlevingscontract laten opstellen draagt bij aan een solide fundament voor uw relatie, biedt duidelijkheid en zekerheid voor zowel u als uw partner, en zorgt voor gemoedsrust bij uw familieleden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met Lint Notarissen. We staan klaar om u te ondersteunen bij dit belangrijke aspect van uw leven samen, zodat alles naar wens wordt geregeld en u met vertrouwen samen verder kunt. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Samenlevingscontract laten opstellen

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken