Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Samenlevingscontract laten opstellen

Samenlevingscontract laten opstellen: Hoe Lint Notarissen u kan helpen 

Wanneer u en uw partner besluiten om samen verder te gaan zonder te trouwen, biedt het opstellen van een samenlevingscontract een solide basis voor uw relatie. Bij Lint Notarissen begrijpen we dat elke relatie uniek is, met specifieke wensen en behoeften die weerspiegeld moeten worden in het contract. Daarom nemen we de tijd om uw situatie grondig te bespreken, uw wensen te verkennen en samen met u te werken aan een contract dat uw gezamenlijke toekomst ondersteunt. Ons team staat klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en een duidelijke indicatie van de kosten, aangepast aan uw specifieke situatie. We vinden het belangrijk dat u zich ondersteund voelt gedurende het hele proces, van het eerste overleg tot het ondertekenen van het contract. 

De betekenis van een samenlevingscontract 

Het is een document waarin financiële, juridische en praktische afspraken worden vastgelegd. Dit zijn vaak zaken die in het dagelijks leven niet altijd besproken worden, maar wel van groot belang zijn voor een gezamenlijke toekomst. U kunt onder meer de volgende dingen vastleggen:  

  • Hoe de dagelijkse kosten verdeeld worden. 
  • Wie welke bankrekeningen beheert. 
  • Afspraken over de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen. 
  • Hoe bezittingen verdeeld worden als de relatie eindigt. 
  • Een verblijvingsbeding, waardoor bij overlijden van een partner de ander de gemeenschappelijke bezittingen behoudt. 

Het biedt niet alleen duidelijkheid bij een eventuele breuk of overlijden, maar kan ook fiscale voordelen zoals belastingvrijstellingen en belastingvoordelen met zich meebrengen. Voor het ontvangen van partnerpensioen is het zelfs vaak noodzakelijk. Wij adviseren om elke vijf jaar uw samenlevingscontract te herzien, aangezien er in die tijd veel kan veranderen, zowel in uw persoonlijke situatie als in de wetgeving. 

Deskundige ondersteuning van Lint Notarissen 

Bij Lint Notarissen bieden we meer dan alleen hulp bij het opstellen van een partnerschap contract. We voorzien u van deskundig advies en begeleiden u bij het maken van de juiste keuzes die passen bij uw unieke situatie. Een zorgvuldig opgesteld samenlevingscontract draagt bij aan een solide fundament voor uw relatie, biedt duidelijkheid en zekerheid voor zowel u als uw partner, en zorgt voor gemoedsrust bij uw familieleden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met Lint Notarissen. We staan klaar om u te ondersteunen bij dit belangrijke aspect van uw leven samen, zodat alles naar wens wordt geregeld en u met vertrouwen samen verder kunt. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Samenlevingscontract laten opstellen

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2024 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken