Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Kosten testament

Kosten om een testament op te stellen bij Lint Notarissen

De kosten om een testament op te stellen liggen bij Lint Notarissen tussen de €300,- en €450,-. De verschillende prijzen die notarissen rekenen voor het opstellen van een testament zijn afhankelijk van de service die zij u hierbij aanbieden, bij de een gaat het grotendeels online en bij de ander in persoon.

Wanneer u een testament op kantoor laat opstellen, kunt u vaak rekenen op meer advies op de voor u interessante punten en antwoorden op de voor u belangrijke vragen. Lint Notarissen nodigt u dan ook graag uit op kantoor voor het opstellen van een testament.

Wat regelt u met een testament?

Met een testament legt u vast wat er met uw bezittingen en vermogen gebeurt na uw overlijden. Zonder testament wordt dit bepaalt door de Nederlandse wet. Omdat al uw wensen en voorkeuren vast gelegd dienen te worden, is elk testament maatwerk. U kunt uw wensen aangeven, vervolgens kan de notaris u hierbij adviseren en uw voorkeuren om zetten in juridische bepalingen. 

Moet een testament vastgelegd worden door een notaris?

Ja, het vast leggen van een testament dient bij een notaris te gebeuren. Het opstellen van een testament dient juridisch juist te gebeuren en moet daarom door een notaris te worden gedaan. Als expert op het gebied van testamenten, weet Lint Notarissen hoe we uw wensen kunnen combineren met de wettelijke voorschriften.

Door het tekenen van de notariële akte én de handtekening van een notaris van Lint Notarissen, wordt deze akte rechtsgeldig. Wij dienen deze akte in in het Centraal Testamenten Register. Hierin staat alleen de datum van het testament vermeld, de inhoud is uiteraard privé. Wij bewaren de akte volgens de hoogste privacyregels, u krijgt een afschrift van het testament mee. 

Kosten voor het wijzigen van uw bestaande testament

Wanneer u iets in het testament wenst te wijzigen, kunt u dit altijd bij hetzelfde notariskantoor doen. Dit doet u door het testament opnieuw op te stellen. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten testament

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken