Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Kosten testament

Een testament op laten stellen bij Lint Notarissen, wat zijn de kosten daarvan?

De uiteindelijke kosten om een testament op te laten stellen bij Lint Notarissen zijn afhankelijk van uw wensen. De verschillende prijzen die notarissen rekenen voor het opstellen van een testament zijn afhankelijk van de service die zij u hierbij aanbieden, bij de een gaat het grotendeels online en bij de ander in persoon. Bij Lint Notarissen gaat de voorkeur uit naar het testament opstellen in persoon (bij ons op kantoor), dan kunt u vaak rekenen op meer advies op de voor u interessante punten en antwoorden op de voor u belangrijke vragen. Wij komen graag met u in contact om te bespreken wat uw wensen zijn. Op deze manier kunnen wij u betere richtlijnen geven van de kosten van een testament.

Moet een testament vastgelegd worden door een notaris?

Een rechtsgeldig testament kan alleen bij een notaris gemaakt worden. In uw testament legt u vast wat er met al uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Zonder testament wordt dit bepaalt door de Nederlandse wet. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in het testament. De executeur is degene die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de erfenis, de keuze is geheel aan uzelf wie u als executeur in uw testament aanwijst. Omdat al uw wensen en voorkeuren vast gelegd dienen te worden, is elk testament maatwerk. U kunt uw wensen aangeven, vervolgens kan de notaris u hierbij adviseren en uw voorkeuren om zetten in juridische bepalingen. Wilt u alles van tevoren goed geregeld hebben? Laat dan uw erfgenamen vastleggen in een testament bij Lint Notarissen.

Er is geen testament wie erft dan uw vermogen na overlijden?

Wanneer u geen testament heeft opgesteld dan verdeelt de wet erfgenamen in de volgende 4 groepen.

  • Partner, kinderen en daarna kleinkinderen
  • Ouders, broers en zussen en daarna hun kinderen
  • Grootouders met hun (klein)kinderen, ooms, tantes, neven en nichten
  • Overgrootouders en daarna hun kinderen

Laat uw testament opstellen door Lint Notarissen

Als expert op het gebied van testamenten, weet Lint Notarissen hoe we uw wensen kunnen combineren met de wettelijke voorschriften. Door het tekenen van de notariële akte én de handtekening van een notaris van Lint Notarissen, wordt deze akte rechtsgeldig. Wij dienen deze akte in bij het Centraal Testamenten Register. Hierin staat alleen de datum van het testament vermeld, de inhoud is uiteraard privé. Wij bewaren de akte volgens de hoogste privacyregels, u krijgt een afschrift van het testament mee.

Maak nu een afspraak op een van onze kantoren, Of neem vrijblijvend contact met ons op. Leg uw erfgenamen vast, vraag advies en ondersteuning over het opstellen van uw testament.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten testament

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken