Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Rhoon

Wat kost een samenlevingscontract bij een notaris in Rhoon?

Een samenlevingscontract kost gemiddeld tussen de €200 en €500 bij Lint Notarissen. Wij zijn gevestigd in (de buurt van) Rhoon. U kunt bij ons op kantoor terecht om een samenlevingscontract opstellen en vast te laten leggen. 
De kosten voor een samenlevingscontract zijn een investering in zekerheid en duidelijkheid. Wanneer u niets vastlegt, bent u voor de wet geen partner. Dit kan in de toekomst leiden tot onduidelijkheid en ontevredenheid. 
Zo ontstaan er vaak onenigheden bij het overlijden van een partner, wanneer bezittingen en geld naar familie of (jonge) kinderen gaat en niet naar de andere partner. Maar ook wanneer u uit elkaar gaat, is het handig om van tevoren afgesproken te hebben wie wat krijgt en meer.

Een samenlevingscontract opstellen in Rhoon

In Rhoon stelt u een samenlevingscontract op met Lint Notarissen. Wij stellen in overleg met u het document op en leggen de volgende zaken voor u beiden vast:

  • Welke bankrekening waarvoor wordt gebruikt
  • Wie wat bijdraagt aan welke kosten
  • Wie wat krijgt wanneer u uit elkaar zou gaan
  • Wie wat krijgt in geval van overlijden

Deze afspraken bieden u zekerheid in de toekomst, bij vervelende gebeurtenissen zoals overlijden of uit elkaar gaan is het prettig om te weten waar u aan toe bent.  

Lint Notarissen in Rhoon en omgeving voor uw contract

Lint Notarissen heeft verschillende kantoren in Rhoon en omgeving. Zo kunt u ons vinden in:

  • Rhoon
  • Bergambacht
  • Hoogvliet
  • Lekkerkerk

Dankzij onze verspreiding in kantoren kunt u altijd in de buurt terecht bij een van onze notarissen om een samenlevingscontract op te stellen.

Wilt u duidelijke afspraken en duidelijkheid voor uw toekomst samen? Maak nu een afspraak.
 

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Kosten samenlevingscontract | Rhoon

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken