Slideshow tekst [overal]

Liefde voor het vak, aandacht voor mensen

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Intro nieuws highlights / voorheen webportal tekst
LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Laatste nieuws Bekijk alles
Maximaal 3000 euro in contanten tegen witwassen

Als het aan het kabinet ligt, wordt de grens waarop onder meer banken en notarissen contact geld mogen accepteren vastgelegd op € 3000.

Verplichte inschrijving in UBO-register voor verenigingen en stichtingen

Sinds eind september is geldt een verplichting tot inschrijving van rechtspersonen en personenvennootschappen in het UBO-register. De verplichting geldt ook voor verenigingen en stichtingen.

Pas op met (kamer)verhuur in appartementengebouw.

In de huidige overspannen huizenmarkt komen vooral starters niet aan de beurt voor het kopen van een eigen huis. Hierdoor is de vraag naar (betaalbare) huurwoningen groot. Echter zijn betaalbare huurwoningen vooral in de steden nauwelijks te vinden. Vroeg of laat is het toch een keer tijd het ouderlijk huis te verlaten, waardoor als noodsprong wordt uitgekeken naar het huren van een of meer kamers in de woning van iemand anders. Zo zijn er momenteel ook veel beleggers die grondgebonden woningen of appartementen opkopen om ze vervolgens te verhuren aan onder andere arbeidsmigranten.

Beëindigen schenkingsregeling goed voor lagere huizenprijzen

In de vorige economische crisis is - als maatregel om de huizenmarkt weer op gang te krijgen - de regeling ingevoerd dat iedereen aan een koper van een huis €100.000,- belastingvrij mocht schenken. Daar is destijds, met name door vermogende families massaal gebruik van gemaakt. Vervolgens is de regeling weer afgeschaft om een aantal jaren later weer ingevoerd te worden. De achterliggende gedachte bij de herinvoering van deze vrijstelling is het beperken van de hypotheekrente aftrek. Voor het belastingvrij ontvangen bedrag krijgt de huizenkoper namelijk nooit meer hypotheekrenteaftrek.

Rotterdam

Wat zijn huwelijkse voorwaarden en hoe legt u ze vast in Rotterdam?

Huwelijkse voorwaarden zijn de aanpassingen die u maakt op de huwelijksverbinding. Deze hebben voornamelijk invloed op het verdelen van bezittingen, schulden en vermogen van voor en tijdens het huwelijk. Ook kunt u in de huwelijkse voorwaarden vast leggen wat hiermee gebeurt wanneer u uit elkaar zou gaan.

In een van de kantoren van Lint Notarissen, gevestigd in de buurt van Rotterdam, kunt u terecht voor advies en het opstellen van de akte voor uw huwelijkse voorwaarden. 
U vindt onze kantoren in:

  • Rhoon
  • Lekkerkerk
  • Bergambacht
  • Hoogvliet-Rotterdam

Huwelijkse voorwaarden vastleggen begint met het inplannen van een informatief gesprek in de buurt van Rotterdam. Samen met een van onze notarissen spreekt u uw wensen op het gebied van vermogen door. Wat wenst u wel of niet te delen, wat is uw eigen bezit en wat is gedeeld?  Onze deskundige notaris kan u adviseren welke voorwaarden, of combinaties hiervan, het beste aansluiten op uw wensen. U kunt onderscheid maken tussen vermogen voor het huwelijk, vermogen wat opgebouwd is tijdens het huwelijk en eventuele verdeling na het huwelijk. Maar ook privé en zakelijk kunt u scheiden.

Waar u op moet letten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden in Rotterdam

Voordelen huwelijkse voorwaarden

Het huidige huwelijksbeeld laat zien dat trouwen in gemeenschap van goederen niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. Ook in Rotterdam zien wij een groeiende wens om in beperkte gemeenschap van goederen of zelfs met koude uitsluiting te trouwen. Huwelijkse voorwaarden kunnen dan ook bij een moderner huwelijk aansluiten. U beschermt een deel van uw vermogen tegen eventuele zakelijk risico van uw partner.

Nadelen van huwelijkse voorwaarden

Zakelijk gezien kan het voordelig zijn privébezittingen zoals een huis op de naam van uw partner te zetten, wanneer u zelf een eigen bedrijf heeft. Echter kan dit bij een eventuele echtscheiding of overlijden lastig zijn. Het is dan niet vastgelegd dat een deel van het huis aan u toebehoort.

Huwelijkse voorwaarden moeten met zorg worden opgesteld zodat geen van beide partners wordt benadeeld.  Soms moeten huwelijkse voorwaarden worden gewijzigd wanneer uw situatie wijzigt. Wilt u meer weten over huwelijkse voorwaarden voor u en uw partner? Neem contact op met een van onze notariskantoren.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Huwelijkse voorwaarden | Rotterdam

Contact formulier

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2020 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken