Tekst melding

Op 8, 9 en 10 november zijn wij ivm groot onderhoud aan ons computersysteem zeer beperkt bereikbaar (zowel per mail als telefonisch). Onze excuses voor dit ongemak!

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl
Bergambacht

Wat zijn huwelijkse voorwaarden en hoe legt u ze vast in Bergambacht?

Huwelijkse voorwaarden zijn de aanpassingen die u maakt op de huwelijksverbinding. Deze hebben voornamelijk invloed op het verdelen van bezittingen, schulden en vermogen van voor en tijdens het huwelijk. Ook kunt u in de huwelijkse voorwaarden vast leggen wat hiermee gebeurt wanneer u uit elkaar zou gaan.

In een van de kantoren van Lint Notarissen, gevestigd in de buurt van Bergambacht, kunt u terecht voor advies en het opstellen van de akte voor uw huwelijkse voorwaarden. 
U vindt onze kantoren in:

  • Rhoon
  • Lekkerkerk

Huwelijkse voorwaarden vastleggen begint met het inplannen van een informatief gesprek in de buurt van Bergambacht. Samen met een van onze notarissen spreekt u uw wensen op het gebied van vermogen door. Wat wenst u wel of niet te delen, wat is uw eigen bezit en wat is gedeeld?  Onze deskundige notaris kan u adviseren welke voorwaarden, of combinaties hiervan, het beste aansluiten op uw wensen. U kunt onderscheid maken tussen vermogen voor het huwelijk, vermogen wat opgebouwd is tijdens het huwelijk en eventuele verdeling na het huwelijk. Maar ook privé en zakelijk kunt u scheiden.

Waar u op moet letten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden in Bergambacht

Voordelen huwelijkse voorwaarden

Het huidige huwelijksbeeld laat zien dat trouwen in gemeenschap van goederen niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. Ook in Bergambacht zien wij een groeiende wens om in beperkte gemeenschap van goederen of zelfs met koude uitsluiting te trouwen. Huwelijkse voorwaarden kunnen dan ook bij een moderner huwelijk aansluiten. U beschermt een deel van uw vermogen tegen eventuele zakelijk risico van uw partner.

Nadelen van huwelijkse voorwaarden

Zakelijk gezien kan het voordelig zijn privébezittingen zoals een huis op de naam van uw partner te zetten, wanneer u zelf een eigen bedrijf heeft. Echter kan dit bij een eventuele echtscheiding of overlijden lastig zijn. Het is dan niet vastgelegd dat een deel van het huis aan u toebehoort.

Huwelijkse voorwaarden moeten met zorg worden opgesteld zodat geen van beide partners wordt benadeeld.  Soms moeten huwelijkse voorwaarden worden gewijzigd wanneer uw situatie wijzigt. Wilt u meer weten over huwelijkse voorwaarden voor u en uw partner? Neem contact op met een van onze notariskantoren.

Neem contact op

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Stel uw vraag

Huwelijkse voorwaarden | Bergambacht

notariskrant tekst

Meld u gratis aan voor de notariskrant Aanmelden Notariskrant

LintNotarissen.nl logo
LintNotarissen.nl

Copyright © 2023 LintNotarissen.nl | Sitemap

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Zoeken